~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 aprilie 2024

RUGACIUNEA DIN GHETSIMANI


Apoi S-a departat de ei ca la o aruncatura de piatra, a ingenuncheat si Se ruga zicand " Tata, daca  voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi faca-se  nu voia Mea ci a Ta!". (Luca 22: 41-42).

Ghetsimani era o gradina la poalele Muntelui Maslinilor. Aceasta a fost locul in care Domnul Isus S-a retras pentru a Se ruga in ultima noapte inaintea de suferinta si moartea Sa. Ce S-a rugat El ?

Tata - Din aceasta adresare reiese relatia stransa dintre Isus si Tatal Sau. Cat de mult L-a iubit Domnul Isus pe Tatal Sau si cat de mare a fost dragostea Tatalui pentu Fiul Sau!

Daca voiesti -  De mai multe ori, Isus a subliniat ca a venit in lume pentru a face voia lui Dumnezeu ( Ioan 4:34;6.38).Dumnezeu a vrut sa-i salvezei pe oameni pierduti,  pentru a-i face copiii Sai. Domnul Isus stia acest lucru cand era pe genunchi acolo.

Departeaza paharul acesta de la Mine - Paharul este asociat de mai multe ori in Biblie cu mania si cu furia lui Dumnezeu (Psalmul 75:8;Isaia 51:17;Apocalipsa 14:10)

Domnul Isus era preocupat in gandurile Sale cu aceasta manie a lui Dumnezeu impotriva pacatului, care avea sa-L loveasca pe crucea de la Golgota.

Dumnezeu L-a parasit pe Insusi Fiul Sau!  Ce groaznic a fost acest lucru! Desigur nu-Si_sputea dori aceasta!

Totusi , faca-se nu voia Mea, ci a Ta! - Domnul Isus a fost gata sa faca voia lui  Dumnezeu. Nimeni si nimic nu Il putea opri sa Isi dea viata de bunavoie pe cruce, pentru ca oamenii pierduti sa poata fi salvati  vesnic.

Cat de mare este aceasta dragoste a Domnului Isus pentru noi, oamenii! {Samanta buna} 

Niciun comentariu: