~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 26 aprilie 2024

NOI TREBUIE SA AVEM CREDINTA

"Pentru ce te mahnesti, suflete, si gemi inlauntrul meu? Nadajduieste in Dumnezeu, caci iarasi ll voi lauda: El este mantuirea mea si Dumnezeul meu.(Psalmul 42:11)

Credinta este conducatorul vietii vremelnice, ca si al vieti spirituale. Noi trebuie sa avem credinta in Dumnezeu pentru problemele pamantesti, ca si pentru grijile ceresti. Doar asa invatam sa ne incredem in Dumnezeu ca sa implineasca nevoile zilnice si sa traim deasupra lumii.

Nu trebuie sa fim lenesi, fiindca lenivia arata ca nu ne increden in Dumnezeu, care munceste mereu, ci in diavolul, care este tatal leneviei.

Nu vom fi nechibzuiti sau risipitori, fiindca aceasta inseamna sa ne incredem mai de graba in noroc decat in Dumnezeul cel viu care est Dumnezeul economiei si al ordinii. Actionand cu toata prudenta si corectitudinea, ne bazam cu simplitate si in intregime pe Dumnezeu mereu.

Permiteti-mi sa va recomand o viata de incredere in Dumnezeu in lucrurile pamantesti. Crezand in Dumnezeu, nu va trebui sa te caiesti, fiindca ai folosit mijloace necurate ca sa devii bogat.

Slujeste-L pe Dumnezeu cu integritate. Daca nu ai niciun succes, macar nu vei avea niciun pacat pe constiinta. Increzandu-te in Dumnezeu, nu in propiile abilitati navigheaza  astazi intr-o directie si maine, in alta, ca o barca  in impinsa incoace si incolo de suflarea vantului.

Insa cel care se increde in Domnul este ca un vapor cu aburi, care despica valurile, infrunta vanturile, si lasa o urma dreapta si stralucitoare spre limanul dorit. Fii o persoana care are principii de viata inauntrul  inimii ! Nu te lasa tarat practicile intelepciunii lumesti.

Umbla pe cararea integritatii cu pasi hotarati  si arata ca esti neinvins prin putere pe care ti-o da increderea in Dumnezeu. Astfel vei fi eliberat de grija poverilor. Nu vei fi tulburat de vesti rele. Inima ta va fi neclintita, " increzator in Domnul "(Psalmul 112:7).Cat de placut este sa plutesti dus de curentul providentei!

Nu exista nimic mai binecuvantat decat trairea unei vieti de dependenta, intemeiat  pe un Dumnezeu al legamantului.Nu mai avea nici o grija," caci El insasi ingrijeste " (1Petru 5:7) de noi . Nu avem necazuri, fiindca ne aruncam poverile asupra Domnului .{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: