~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 9 februarie 2023

INTR-ADEVAR MINUNATA DRAGOSTE!


"Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand noi eram  inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi....Deci ,cu atat mai mult acum,  cand suntem neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu."(Romani 5:8,10)

         "...Nu starniti, nu treziti dragostea pana nu vine ea." Cantarea Cantarilor 2:7)

"Nu starniti nu treziti dragostea pana nu vine ea!" este cel mai izbitor si mai clar indemn . (Deuteronom 6:5)  spune:"Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta si cu tot sufletul tau si cu toata puterea ". 

Cine a facut asta vreodata? Doar Domnul Isus! A facut El asta pentru  ca I-a fost poruncit? Nu, ci El a facut-o cu mult inainte ca aceasta porunca sa fi fost data.  Din eternitate a fost in insasi natura Lui sa-L iubeasca pe Tatal.

Natura noastra  pacatoasa este de asa fel, incat nu vrea sa asculte de Dumnezeu. Stim insa ca dragostea este una dintre cele mai valoroase si mai minunate energii pe care ni le putem imagina, dar trebuie sa fim nascuti din nou  pentru a ne putem bucura cu adevaratde ea. 

Acest lucru nu poate fi facut cu forta! Poti sa-ti impui sa iubesti o persoana al carei caracter este detestabil ? Sau poti sa-ti impui sa-L iubesti pe Dumnezeu? Nu! insasi prezenta efortului dovedeste ca nu este dragoste adevarata.

Un om al clerului m-a intrebat odata daca eu nu tin anumite zile, pentru ca in ele sa-mi "starnesc"  dragostea fata de Dumnezeu; versetul de mai sus le porunceste insa fiicelor Ierusalimului sa nu starneasca, nici sa nu trezeasca dragostea pana nu vine ea. 

De ce? Noul Testament raspunde in mod clar si minunat: "Noi Il iubim, pentru ca El ne-a iubit intai"(1 Ioan 4:19) Dragoste nu va fi starnita in launtrul nostru prin eforturi propii, ci prin faptul ca suntem iubiti  in mod perfect de Dumnezeul orcarui har, El Insusi  fiind Izvorul orcarei iubiri reale.

De aceea ,cu cat apreciem mai simplu si mai profund dragostea lui Dumnezeu, care a fost manifestata intr-un fel atat de minunat in darul  Preaiubitului Sau Fiu si in marea Lui jertfa prin care a indepartat pacatele noastre, cu atat mai mult inimile  noastre vor fi starnite sa raspunda la dragostea Lui.

De asemenea, iubirea  fata de Dumnezeu va genera iubirea si fata de altii, pentru ca dragoste lui Dumnezeu a fost manifestata fata de toti oamenii cu dorinta ca orice  suflet pretios din lume sa poata primi dragostea si, odata cu ea, cunostinta iertarii si a vietii eterne. Intr-adevar, minunata dragoste! {.M.Grant]

Niciun comentariu: