~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 19 februarie 2021

CREDINCIOSUL LENES DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL


 "Sa veghem unii asupra altora,ca sa ne indemnam la dragoste si fapte bune.Sa nu parasim adunarea noastra...(Evrei 10:24-25)

Cu totii suntem in stare sa fim lenesi din punct de vedere spiritual. Dorim sa ne ferim de drumurile dificile ale vietii, iar principalul nostru obiectiv este sa ne asiguram un loc de refugiu de lume.

Ideile prezentate in aceste versete din Evrei 10 sunt acelea de a ne indemna unii pe altii si de a ramane unitii.

Ambele actiuni necesita initiativa - sa fim dispusi sa facem primul pas spre cunoasterea lui Hristos, nu sa luam initiativa spre relizarea de sine.

A trai o viata distanta, retrasa si izolata este diametral opus spiritualitatii propovaduite de Isus Hristos.

Adevaratul test  al spiritualitatii noastre are loc atunci cand ne confruntam cu nedreptatea, decadere, ingratitudine si tumult,toate acestea avand tendinta sa ne facem lenesi din punct de vedere spiritual.

In timp ce suntem incercati, dorim sa ne folosim de rugaciune si de citirea Bibliei in scopul gasirii unui refugiu linistit.

Il folosim pe Dumnezeu numai pentru a dobandi pace si bucurie. Cautam doar desfatare pe care o putem avea in Isus Hristos, nu cautam sa Il cunoastem cu adevarat.Aceasta este primul pas in directia gresita. 

Toate acestea lucruri pe care le cautam sunt doar niste efecte,si cu toate acestea noi incercam sa le transformam in cauze.

"Dar socotesc ca este drept - spunea Petru - ... sa va tin treji aducandu-va aminte..." (2 Petru 1:13)

Este un lucru absolut neplacut sa primim o lovitura puternica de la cineva care este folosit de Dumnezeu ca sa ne indemne - cineva care este plin de activitate spirituala.

O simpla lucrare activa si activitatea spirituala nu este unul si acelasi lucru. Lucrarea activa poate fi de fapt imitatia activitatii spirituale

Adevaratul pericol al lenei spirituale este faptul ca noi nu vrem sa fim indemnati- nu vrem sa auzim nimic altceva decat despre o izolare spirituala de lume. .

Totusi ,Domnul Isus Hristos nu incurajeaza niciodata ideea izolarii - El spune: "...Duceti-va si faceti ucenicii... Si invatati-i sa pazeasca tot ce v'am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele,pana la sfarsitul veacului."Matei 28:19-20) {OSWALD CHAMBERS}


Niciun comentariu: