~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 februarie 2021

UN OM AL RUGACIUNII


"Cereti ,si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide.Caci ori si cine cere capata; cine cauta gaseste ; si celui ce bate, i se deschide.(Matei7:7-8)

"De aceea va spun ca orice veti cere ,cand va rugati ,sa credeti ca l-ati si primit si-l veti avea.(Marcu 11:24) 

Unul dintre cei mai mari oameni ai rugaciunii si ai credintei secolului al XIX-lea, pe care Dumnezeu l-a  dat omenirii, a fost germanul Georg Muller(1805-1898), care a emigrat in Anglia.El a calcat pe urmele Domnului si Mantuitorului sau.
 
Dupa terminarea studiilor uneversitare la Universitatea din Halle, a placat in Anglia unde a intrat in legatura cu o societate misionara. Acolo Dumnezeu l-a directionat spre o alta lucrare.

Inima lui Muller s-a legat de cei 6.000 de copii orfani ai Anglei,care erau gazduiti in inchisorile din tara, pentru ca nu erau un alt loc pentru ei.

Intr-o dimineata a citit Psalmul 81. Cuvintele: "Eu sunt Domnul Dumnezeu tau, care te-am scos din tara Egiptului; deschide-ti  gura larg, si ti-o voi umple!",au gasit un puternic ecou in sufletul sau.

Atunci s-a hotarat sa faca ce nu mai facuse: sa-i ceara  lui Dumnezeu un local de 25.000 de lire si niste oameni care sa ingrijeasca de copii. Dumnnezeu i-a ascultat rugaciunea.In dimineata urmatoare a sosit banii.
De atunci, omul rugaciunii si al credintei s-a hotarat sa nu ceara nimic de la oameni, decat de la Dumnezeu."Domnul va purta de grija", a devenit motto-ul lui si al orfanilor carora le era acum tata

Unul din principiile lui Georg Muller era sa nu ceara ajutor financiar niciodata de la nicio fiinta umana oricat de mare ar fi fost nevoia,ci sa-si prezinte dorintele numai inaintea lui Dumnezeu.

Prin rugaciune si credinta, Georg Muller a construit cinci orfelinate -case pentru peste 10.000 decopii orfani,a infiintat 117scoli care au educat peste 120.000 copii, incluzand orfanii.

Fara sa ceara ceva altei persoane decat lui Dumnezeu , a primit pentru orfani peste sapte milioane dolari de-a lungul vietii.Cand se ruga pentru ceva,el nu se ruga doar pentru ca dorea acel lucru,ci pentru ca nevoia era mare.

Georg se ruga tot timpul cu Biblia deschisa inaintea lui.In fiecare rugaciune se baza pe promisiunile lui Dumnezeu. Cand vedea ca hrana era pe terminate, se ruga impreuna cu sutele de copii orfani.

Acest om al credintei si al rugaciunii traia intr-un duh de rugaciune."Ma rog cand merg, cand vorbesc, cand ma culc si cand ma trezesc". ,spunea Georg Muller."De mii si zeci de mii de ori rugaciunile mele au primit raspuns.Nu voi renunta niciodata, stiu carui Dumnezeu Ii slujesc."

Georg Muller era nedezlipit de Biblie si incuraja pe ceilalti credinciosi sa-si faca obiceiul sa se trezeasca mai devreme si sa se intanleasca cu Dumnezeu prin Cuvantul Sau.

Se spune ca a citit Biblia de peste 200 de ori in 69 de ani.In Cuvantul lui Dumnezeu Georg Muller a intanlit pe Domnul sau care a spus cuvintele din versetul de astazi:"cand va rugati ,sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea".{Samanta buna}

Niciun comentariu: