~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 iunie 2018

SCOPUL VIETII


























"Deci daca suntem  socotiti neprihaniti,prin credinta ,avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos.Lui Ii datoram faptul ca, prin credinta ,am intrat in aceasta stare de har , in care suntem;si ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu.(Romani 5:1-2)

 Irosirea vietii prin fuga de suferinta

Scopul vietii unui crestin este atat de crucial incat ar trebui sa ne deschidem ochii pentru a vedea cat de mult vorbeste Biblia despre el. Un mare numar din cei ce se declara crestini isi irosesc vietile incercand sa scape de pretul dragostei.

Ei nu inteleg ca merita intotdeana sa platesti acest pret. Prin suferinta putem vedea si gusta mai mult din gloria lui Dumnezeu decat prin incercarile egoiste de a scapa de ea.

Pavel se exprima astfel : "De aceea noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinlauntru se innoieste  din zi in zi. Caci intristarile noastre usoare de o clipa lucreaza pentru noi tot mai mult o greutate vesnica de slava ." (2Corinteni 4:16-17

"De o clipa" inseamna chiar perioada unei vieti intregi, in comparatie cu vesnicia."Usoare" inseamna suferinta si moarte in comparatie cu bucuria vesnica in prezenta lui Dumnezeu. Aceasta este castigul nostru daca ramanem tari langa Cristos: bucuria vesnica in prezenta lui Dumnezeu. Asta irosim daca nu stam langa El.

Dumnezeu a lasat ca incercarile sa intensifice tanjirea noastra dupa gloria lui Dumnezeu. Pavel spune in Romani 5:2 ca prin credinta avem accesul la starea de har si "ne bucuram in nadejdea slavei lui Dumnezeu".

Apoi in urmatoarele doua versete el ne spune cum aceasta nadejde este pastrata si indulcita:"Ba mai mult ne bucuram chiar si in necazurile noastre; caci stim ca necazul aduce rabdare, rabdarea aduce biruinta in incercare, iar biruinta aceasta aduce nadejdea"(versetul 3-4).

Aceasta nadejde care creste ,se adanceste si se implineste prin suferinta este nadejdea din versetul 2,"nadejdea slavei lui Dumnezeu". Noi am fost creati sa vedem si sa ne bucuram, sa savuram aceasta glorie. Si Dumnezeu, in dragostea Lui, va folosi orice incercare care este necesara pentru a ne spori savurarea gloriei Sale.{John Piper}

Niciun comentariu: