~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 29 decembrie 2017

MAI MULT DECAT O SCHIMBARE DE AN?


























"Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pactosi, Hristos a murit pentru noi.(Romani 5:8)

A mai trecut un an, spun oamenii. Ce a trecut, a trecut! Asa rad multi in noaptea de Revelion si incep anul fara sa gandeasca mult la noul an. Ce este de fapt o schimbare de an? Poate o sarbatoare mare, dar dupa aceea se pleaca iarasi in acelasi ritm mai departe.

Cel mai bine este sa uitam ce a trecut si sa incercam sa obtinem  totul din ce vine, spun unii . A trecut pentru totdeauna timpul anului ce il incheiem? Anul scurs ramane timpul nostru. Tot ce am facut in acest timp ramane notat pe contul nostru.

Sunt gandurile, cuvintele si faptele noastre; contul nostru cuprinde ce am facut si ce am lasat nefacut si pentru aceasta fiecare trebuie sa dea socoteala. Inaintea cui? Inaintea lui Dumnezeu, Creatorul si Sustinatorul nostru. Odata totul va iesi la lumina. Ce seamana omul,aceea va si secera.

Cu privire la acest pamant, noi traim intr-un circuit continuu de primavara, vara, toamna si iarna. Dar sa privim la viata noastra in lumina vesniciei! Atunci, Biblia nu vorbeste despre un circuit, ci despre o tinta. Cuvantul lui Dumnezeu arata o zi mare a recoltei.

La trecerea de la un an vechi la unul nou ar trebui sa fim constienti ca ne-am apropiat de aceasta tinta cu o bucata buna de drum.

Nu este de mirare cand pentru unii oameni la schimbarea anilor teama ascunsa de aceasta zi le devine de nesuportat. Oare isi va aminti Dumnezeu intr-adevar tot ce noi de mult am uitat?  Da , El ne ia in serios, mult mai in serios decat ne luam noi cand suntem de parere ca totul nu ar fi asa de rau.

Dar exista - multumiri  fie aduse lui Dumnezeu! - o cale pentru a intampina aceasta zi a judecatii fara bataie de cap. Pentru ca Dumnezeu stie ca noi oamenii suntem foarte rai, El a facut ceva pentru noi:

El L-a dat pe unicul Sau Fiu, Isus Hristos. El S-a nascut in Betleem . Apoi L-a dat la cruce de pe Golgota, unde El a fost pedepsit de Dumnezeu pentru ceea ce eram noi datori lui Dumnezeu si unde a murit pentru noi.

De noi oamenii depinde sa recunoastem cu sinceritate inaintea lui Dumnezeu pacatele noastre si sa acceptam prin credinta oferta Lui de mantuire si pe Mantuitorul.

Din acea clipa cand cineva a facut acest pas al credintei, nu va mai trebui sa se teama de ziua judecatii. El sta de acum de partea lui Dumnezeu. El este copilul Sau si nu mai merge la judecata, pentru  ca Domnul Isus a facut totul pentru el.

Dumnezeu este pentru noi." el care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau , ci L-a dat pentru noi toti , cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile?"

Ce veste buna la cumpana dintre ani si anul nou!{Samanta buna}

Niciun comentariu: