~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 8 decembrie 2017

DOMNUL SE INGRIJESTE DE NOI IN TOATE AMANUNTELE.




















"Si Dumnezeu poate sa va umple cu orice har ,pentruca ,avand totdeauna in toate lucrurile din destul ,sa prisositi in orice fapta buna,...Cel ce da samanta samanatorului si paine pentru hrana ,va va da si va imulti si voua samanta si va face sa creasca roadele neprihanirii voastre...veti fi impogatiti in toate privintele,pentru orice darnicie...care va face sa se aduca multumiri lui Dumnezeu.
(2 Corinteni 9:8-10,11)

Dumnezeu doreste si este in masura sa ne dea toate lucrurile spirituale si materiale ("orice har")de care avem nevoie personal sau lucrarea la care ne-a chemat. Promisiunea este clara: vom avea "intotdeauna toata indestularea in orice ", ca sa prisosim "in orice lucrare buna".

Domnul se ingrijeste de noi in toate amanuntele.Nu putem aduce ca scuza explicatia :"Mie nu mi-a ramas nimic pentru a da si altora ", pentru ca Dumnezeu promite solemn ca ne va da tot ce avem nevoie pentru orice lucrare.

Dar,atentie! El promite sa Se ingrijeasca de adevaratele noastre nevoi, nu de ceea ce dorim prin vointa personala sau interes propiu. Intotdeauna vom primi resurse de care avem nevoie la momentul respectiv.

Prin harul divin, ni se va da toata samanta de care avem nevoie pentru semanat si, de asemenea, vom fi imbogatiti in toate pentru a putea darui cu inima larga. Cand Dumnezeu este Cel care da, niciodata rezervele nu se epuizeaza, iar nevoile sunt implinite la timp.

Cuvantu "har" care apare in versetul nostru ne arata faptul ca Dumnezeu a luat in calcul nu numai nevoile materiale, ci si pe cele spiriutuale, cum ar fi:  energiea necesara pentru a strabate biruuitori o zi grea, mai multa rabdare fata de oamenii din jurul nostru,mai multa intelegere pentru copiii nostri,mai
multa pricepere in cooperarea cu fratii cu care suntem angajati in lucrare, mai multa dragoste pentru sotie, mai mult curaj pentru a-L marturisi pe Domnul Hristos, mai multa afectiune si delicatete pentru cei care au ajuns pe cai nepotrivite si mai multe oportunitati pentru a-i ajuta pe fratii nosti.

Pe scurt, Dumnezeu ne va pune la dispozitie absolut tot de ce avem nevoie din punct de vedere individual ,ca si copii ai Sai, si de asemenea, tot ce ne trebuie in sfera de responsabilitatea pe care ne-a incredintat-o. El .

Sa luam seama la felul cum se exprima apostolul: tot harul, in toate lucrurile,in toate timpurile, cu toate nevoile sale, pentru toate lucrarile bune!{D.R.Reid}

Niciun comentariu: