~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 noiembrie 2017

FIECARE TREBUIE SA UITE GRESELILE CELUILALT





















"Ingaduiti-va unii pe altii si, daca unul are pricina sa se planga de altul   ,iertati-va unul pe altul .Cum v-a iertat Hristos,asa iertati-va si voi.(Coloseni 3:13)

FIECARE TREBUIE SA UITE GRESELILE CELUILALT si sa nu le mai pomeneasca niciodata. Asa iertarea e deplina.Numai asa se pot reface legaturile rupte. Dumnezeu spune prin proorocul Isaia:

"Eu, Eu iti sterg faradelegile pentru Mine si nu-Mi voi mai aduce aminte de pacatele tale"(Isaia 43 25).Iar Solomon zice:"cine acopera o gresala, cauta dragoste, dar cine o pomeneste mereu in vorbirile lui,dezbina"(Proverbe 17:9) Si tot el zice: "Intelepcinea face pe om rabdator si este o cinste pentru el sa uite greselile.(Proverbe 19 :11)

Noi suntem mantuiti ai Domnului, dar nu  desavarsiti. Iacov zice: "Toti gresim in multe feluri. Daca nu greseste cineva in vorbire, este un om desevarsit., si poate sa-si tina in frau tot trupul." (Iacov 3:2)

In camin , daca vrem sa avem pace, bucurie, viata frumoasa, e bine sa evitam a scoate in evidenta greselile celuilalt. Aceasta ne ajuta. Dar poate cineva va zice:  "Bine, frate , dar cum se poate sa le lasi mereu sa se imulteasca?'

Nu eu nu zic aceasta, dar o greseala care a fost recunoscuta si pentru care si-a cerut iertare, nu eu ci Biblia spune ca nu mai trebuie sa o pomenim. Iar despre celelalte greseli ,e bine sa le scoatem intai din viata noastra, apoi sa ajutam si pe altii sa le scoata pe a lor.

Aceasta cere multa gingasie. Iti aduci aminte cu cata grija si rabdare ti-a scos mama ghimpele ce ti-a intrat in deget sau in picior? Stia ca trebuie sa-l scoata, dar lucra usor ca sa nu te doara.

Asa trebuie sa procedam si cu scoaterea din viata a unor greseli ce se repeta sau a unor obiceiuri nepotrivite. Nu incerca sa le scoti cand esti nervos, ci cand sunteti in cea mai buna partasie,Atunci spune-i cat te indurereaza lucrul cutare sau cutare.

Tine seama ca tonul face muzica. Tonul conteaza nespus de mult la o asa operatie. Tonul da in vileag ce vrei prin aratare greselii: sa umilesti persoana respectiva sau sa o ajuti sa scape de ea.In tot cazul ni fiti vanatori de greseli , ci cautati sa observati partile bune, pe acestea pomeniti-le si incurajati  dezvoltarea lor.

Intunericul nu se alunga cu ciomagul, ci aducand lumina blanda si tacuta inlauntru. Fiti lumini , iar greselile ce le-ati iertat,nu le mai pomeniti. Asa cere Cuvantul lui Dumnezeu.Ascultati-l! Aceasta va ajuta sa va refaceti bine legaturile familiare si sa transformati caminul vostru intr-un colt de rai.
{Petru Popovici}

Niciun comentariu: