~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 14 august 2017

STRAINI SI CALATORI PE PAMANT

"Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta! (Psalmul 90:12)
Doamne, spune-mi care este sfarsitul vietii mele, care este masura zilelor mele ca sa stiu cat de trecator sunt. Iata ca zilele mele sunt cat un lat de mana, si viata mea esta ca o nimica inaintea Ta.Da orice om este doar o suflare, oricat de bine sa-r tine.(Psalmul 39:4-5)

Pe muntele Sionului este infatisata pozitia noastra, dar de aici decurge responsabilitatea noastra. Este frumos sa stam pe munte, dar trebuie sa coboram in valea responsabilitatilor, a datoriilor. Este bine sa fim pe munte, dar daca vrem sa ramanem pe munte, Cuvantul adauga referitor la o astfel de propunere:
"nestiind ce spune" Luca 9:33)

Suntem inca lasati in lume pentru ca este nevoie de noi in vale. Noi suntem zidit pe piatra, dar in vale sunt cei de sub piatra, si trebuie si ei sa primeasca binefacerile pe care Domnul Isus Hristos le trasmite prin noi, cei credinciosi:

"Dar voi sunteti semintie aleasa, preotie imparateasca, natiune sfanta, popor dobandit pentru Sine,ca sa vestiti virtutile Celui care v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata; voi, care sunteti popor al lui Dumnezeu; voi care nu primiserati indurare, iar acum ati primit indurare."(1 Petru 2:9-10)

Remarcam ca cei din vale sunt intai sfatuiti; nu este vorba de invatatura, nici de dispozitii, ci de un sfat. Este un sfat al unui prezbiter,al unui pastor care-si conduce turma nu cu toiagul legii, ci chemandu-si oile pe nume, ca si Pastorul Cel mare:

"Preaiubitilor, va indemn, ca straini si calatori, sa va feriti de poftele carnale ca de unele care se razboiesc impotriva sufletului."(1Petru 2:11 )

Oamenii din casa lui Dumnezeu sunt aici,jos,"straini si calatori". Nu se poate sa fii deopotriva om cu cetatenie cereasca, din casa lui Dumnezeu, si cu cetatenie pamanteasca, pe pamant. Apostolul Pavel,
pana la o vreme, a facut incurcatura: facea uz si de cetatenia lui romana:

"Eu sunt chiar nascut roman" (Fapte 22:28) - si era mare lucru ca avea drepturile cetateniei romane - si de cetatenia sa iudaica: "Sunt din neamul lui Israel din semintia lui Beniamin, evreu din evrei (nu prozelit"(Filipeni 3-5)

Dar, la urma, pe toate le-a considerat ca gunoi:sunt strain, n-am nici un drept,nici cetatenie romana, nici cetatenie ebraica, ci cetatenia cerului: Dar, in adevar, si socotesc ca toate sunt pierdere, datorita valorii nespus de mari a cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu, pentru care am pierdut toate si le socotesc ca fiind gunoi, ca sa castig pe Hristos."(Filipeni 3:8)

"Va indemn ,ca straini si calatori, sa va feriti de poftele carnale ca de unele care se razboiesc impotriva sufletului.(1 Petru 2:11)

Petru ne indeamna sa avem pace inauntrul nostru. Nu se poate marturie in afara, daca inauntru este lupta intre firea pamanteasca si sufletul nostru. Dar cine poate aduce aceasta? Stingerea conflictului launtric o aduce Duhul Sfant al lui Dumnezeu:
"Umblati in Duh si nicidecum nu veti implini poftele carnii" (Galateni 5:16)

Un om aflat sub autoritatea Duhului Sfant, cu pace in interior, nu cu conflict in sufletul sau, este chemat mai departe sa aiba o purtare buna in mijlocul neamurilor: "avand o purtare buna intre natiuni, ca, in ceea ce vorbesc impotriva voastra ca de niste raufacatori, din faptele bune la care sunt martori, sa-L glorifice pe Dumnezeu in ziua cercetarii"(1Petri 2-12)

"Straini", "calatori",si "raufacatori" - acesta este statutul celor credinciosi, pentru ca acesta a fost si statutul Domnului Hristos. Pe El, Domnul vietii , oamenii  L-au asezat intre doi talhari si ca El sunt considerati si cei credinciosi.

Replica pentru aceasta este nu sa te aperi, si sa nu contesti. Multi credinciosi contesta, expica. Nu!
Replica este sa birui raul prin bine: "sunt raufacator, nu te contrazic,insa am o misiune:sa fac bine".
{din Calea Adevarul si Viata}Niciun comentariu: