~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 august 2017

CUM SA-TI INBUNATATESTI RELATIILE





















"Sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si adevarul. Prin aceasta vom cunoastem ca suntem din adevar, si ne vom linisti inimile,inaintea Lui. (1 Ioan 4:18-19)

           Iata cateva modalitati biblice prin care iti poti inbunatati calitatea relatilor:

1)  Arata intotdeauna  apreciere. Care sunt persoanele care conteaza cu adevarat in viata ta?Instiinteaza-i ca ii iubesti si fa-o des. Practica regula "10 la unu": zece complimente la fiecare cartica!

Multi dintre noi cred ca cea mai buna modalitate de a-i ajuta pe oameni este "indreptandu-i"
Nu, cea mai buna modalitate este sa cauti ce este mai bun in ei. Dr.Maxwell numeste aceasta 

"principiul 101%:" cauta un lucru pe care il admiri la cineva,apoi incurajeaza acea persoana 100% pentru asta. Acest lucru te va ajuta sa apreciezi persoana respectiva si viceversa.

2) Pune-i pe ceilalti pe primul plan."Slujiti-le ...ca Domnului, iar nu oamenilor"(Efeseni 6:7). Daca adopti aceasta gandire in interactiunile  tale cu ceilalti ,vei ajunge departe in viata.

3)Slujeste-i pe ceilalti cu bucurie .Vorbind despre cat de greu este sa angajezi si sa instruiesti oameni, directorul executiv al unei companii aeriene spunea: "Serviciile sunt singurile lucruri pe care le avem de vanzare, dar,sunt cel mai greu lucru - pentru ca nimeni nu doreste sa fie privit ca servitor."

4) Iarta, rezolva si mergi mai departe. Daca cineva te-a ranit si trebuie sa-i vorbesti fa-o numaidecat! Apoi iarta ,rezolva si treci peste asta. Iar daca nu merita sa pomenesti incidentul,uita-l si mergi mai departe.

5) Fa-ti timp pentru persoanele care conteaza. Nu-ti irosi timpul dupa politica "Primul sosit ,primul servit"! Nu acorda prea mult timp si prea multa energie celor insistenti,in detrimetrul oamenilor din viata ta care conteaza cel mai mult timp!{ Bob &Debby Gass}

Niciun comentariu: