~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 14 iulie 2017

ROAGA-TE LUI DUMNEZEU IN TAINA


























"Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, inchide usa si roaga-te Tatalui tau care este in ascuns; si Tatal tau care vede in ascuns iti va rasplati. Matei 6:6)

Ideea centrala in domeniul religiei este sa-ti atintesti priviriea la Dumnezeu,nu la oameni. Sa nu ai ca motivatie dorinta de a fi cunoscut ca om al rugaciunii.

Cauta-ti o "camaruta" in care sa te rogi,inchide usa si vorbeste cu Dumnezeu in ascuns. Sa nu ai o alta motivatie decat aceea de al cunoaste pe Tatal tau din cer. Este imposibil sa ai o viata de ucenic fara un timp anume de rugaciune in ascuns.

"Cand va rugati sa nu bolborisiti aceleasi vorbe...( v.7) Dumnezeu nu este niciodata impresionat de zelul nostru in rugaciune. El nu ne aude pentru ca ne rugam cu zel, ci numai pe baza rascumpararii.

Rugaciunea nu inseamna doar a primi lucruri de la Dumnezeu,aceasta este o forma elementara de rugaciune; rugaciunea inseamna a ajunge intr-o comuniune perfecta cu Dumnezeu.

Daca Fiul lui Dumnezeu a luat chip in noi prin regenerare, El va trece dincolo de gandirea noastra naturala si ne va schimba atitudinea fata de lucrurile pentru care ne rugam.

"Caci ori si cine cere capata; cine cauta,gaseste;si celui ce bate, i se deschide." (Matei 7:8).Noi rostim rugaciuni pioase in care vointa noastra nu este implicata,iar dupa aceea spunem ca Dumnezeu nu ne-a raspuns:de fapt , noi n-am cerut nimic,

" Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi cuvintele Mele,cereti orice veti vrea si vi se va da"(Ioan 15:7), a spus Domnul Isus.

A cere inseamna a ne implica vointa. Ori de cate ori Domnul Isus a vorbit despre rugaciune,El a asemanat-o cu simplatatea mareata a unui copil; noi venim cu atitudinea noastra critica si spunem: "Da, dar... Isus a spus: "Cereti " .
Dar sa nu uitam ca trebuie sa-I cerem lui Dumnezeu lucruri care se potrivesc cu Dumnezeu pe care  La revelat Isus Cristos,


Niciun comentariu: