~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 28 iulie 2017

AJUTORUL ORFANILOR























" Dar Tu vezi ; Caci Tu privesti necazul si suferinta,ca sa iei in mana pricina lor. In nadejdea Ta se lasa cel nenorocit si Tu vii in ajutorul orfanului." (Psalmul 10: 14)

Un medic tocmai voia sa apuce pe cararea ce ducea spre casa, cand din marginea satului o luminita parca il privea rugator. Acolo locuia o vaduva tanara, careia ii promisese o vizita. Era cam obosit de atata alergare pe la casele bonlavilor,dar totusi se gandi ca maine poate fi prea tarziu.

Peste cateva clipe medicul intra in camera slab luminata. In camera,  pe pat, era o femeie, al carei sfarsit se vedea ca este aproape. La capatul patului statea o vecina in varsta, care incerca sa o ajute. Intr-un cot al camerei saracacioase era un patuc de copii .In el dormea , invelit in paturi vechi, baietelul de trei luni al vaduvei.Medicul se apropie de patul bonlavei si-i lua mana slaba si ferbinte .

-Oh, domnule doctor, spuse ea cu greu, multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca ati mai venit o data! Pentru mine nu mai puteti face nimic; eu plec in curand. Dar ce va fi cu copilul meu? trebuie sa-l las singur pe lume.

-Dumnezeul nostru este un Tatal al orfanilor, raspunse medicul emotionat . El nu-l va parasi pe copil Vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a fi ingrijit.

-Dumnezeu sa va rasplateasca ,domnule doctor.Medicul mai dadu cateva sfaturi femeii in varsta, apoi parasi camera vaduvei inainta incet spre casa si ganditor. O intrebare apasa pe inima sa: Ce se va intampla cu baietelul?


Ajuns acasa ,toti ascultara cu atentie cele spuse de tatal. in ochii mamei se aflau lacrami. In ea se trezi un gand pe care il aduse in liniste, in rugaciune inaintea lui Dumnezeu .Copilul cel mare intrerupse linistea si intreba daca baietelul nu poate fi adus la ei acasa. Sotul isi privi sotia. Gandeau si ei acelasi lucru.Apoi sotia zise:

- Vreau sa iau grija de pe inima sarmanei mame chiar acum, Cu toate greutatile noastre, sub acoperisiul casei noastre mai are loc un copil.

Bonlava tocmai se trezi dintr-o atipeala scurta, cand usa se deschise si spre mirarea ei intrara medicul cu sotia lui. Muribunda afla ca baietelui va gasi un loc in familia medicului.

Peste fata palida a muribundei se raspandi o lumina stralucitoare si zise: "Dumnezeu a facut totul bine. El sa va rasplateasca pentru ce ati facut. Lasati-ma sa-l mai privesc o data in lumea aceasta!"

Cateva ore mai tarziu,femeia adormi in pace,caci Tatal orfanilor Se ingrijise de copilul ei.Nu Il va vedea in lumea acesta, dar Dumnezeu a gasit o cale, ca sa il vada in locul pregatit de El acolo unde nu mai exista durere si despartire. {Samanta buna}

Niciun comentariu: