~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 8 mai 2017

RUGACIUNI MAI CONCRETE






















"...Cine ramane in Mine, si in cine raman Eu,aduce multa roada; caci despartit de mine, nu puteti sa faceti nimic.Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi cuvintele Mele,cereti orice veti vrea,si vi se va da." (Ioan 15:5-7)

Cu ani in urma, Free Church of Scotland (Biserica libera a Scotiei) urma sa tina o intrunire importanta in Aberdeen. Credinciosi din toate localitatile din apropiere mergeau cu gramada intr-acolo.
Un om in varsta, care isi indrepta si el pasii spre oras, a fost ajuns din urma de un tanar student la teologie. Cei doi si-au continuat drumul impreuna. In ciuda diferentei de varsta, ei au petrecut un timp placut de partasie in calatoria lor.

La ameaza s-au asezat pe o panta acoperita cu iarba si au luat pranzul -fiecare ce avea cu el-, multumind mai intai lui Dumnezeu pentru minunata Lui purtare de grija. Dupa aceea, perelinul mai in varsta a sugerat sa se roage impreuna de a-si cuntinua drumul.Tanarul teolog s-a simtit putin stinjenit, dar a fost de acord, indemandul pe batran sa se roage primul.

Adersandu-I-se lui Dumnezeu cu "Tata", in toata simplitatea,batranul om a dat glas multumirilor din inima lui, iar apoi a rostit trei cereri concrete. Mai intai, I-a amintit lui Dumnezeu ca el avea probleme serioase cu auzul si, de aceea, avea nevoie du un loc destul de aproape de amvon, ca sa poata trage deplin folos de pe urma mesajului.

In al doilea rand, I-a spus Domnului ca incaltamintea lui era foarte uzata si nepotrivita pentru strazile orasului, asa ca a cerut o alta, noua, desi nu avea bani ca s-o cumpere. In fine, a cerut si un loc unde sa stea peste noapte,intrucat nu cunostea pe nimeni in Aberdeen si nu stia unde sa caute  gazduire.

Ochii tanarului teolog s-au deschis larg. S-a uitat la batran cu un amestec de dispret si amuzament, gandindu-se ca e o mare impertinenta sa deranjezi Divinatatea cu asemenea fleacuri.

Cand a venit randul lui sa se roage, s-a lansat intr-un discurs elocvent, alcatuit cu grija. De data aceasta batranul lui tovaras a ramas uimit, nevazand in acea rugaciune numic care sa indice aducerea la cunostinta lui Dumnezeu, Tatal a vreunei nevoi concrete.

Pornind mai departe la drum, cei doi au ajuns la biserica tocmai cand oamenii se ingramadeau inauntru, si s-a vazut clar ca nu mai era loc liber nici pentru a sta in picioare. Studentul s-a gandit in sinea lui:"Vom vedea acum ce se va alege de acea rugaciune obraznica. Batranul va vedea ca Dumnezeu are lucruri mai importante de facut decat sa-Si foloseasca timpul rezervand un loc pentru un amarat de la tara."
Dar chiar in acel moment, cineva a iesit si batranul a reusit sa inghesuie inauntru, unde a stat tinundu-si mana la ureche,incercand sa auda ce se petrecea.

Tocmai atunci s-a intamplat ca o tanara doamna de pe banca din fata s-a intors si l-a vazut Chemandu-l pe om de oridine, i-a spus:"Tatal meu mi-a zis sa-i rezerv un loc pana va incepe predica, iar atunci daca el nu va ajunge, sa cedez locul altcuiva. Cu siguranta nu a putut sa vina.Vreti sa mergeti si sa-l aduceti aici pe acel batran care sta in picioare chiar langa usa,tindusi mana la ureche?

Peste cateva clipe ,el sedea pe banca aflata direct in fata vorbitorului- asa dar, cererea numarul unu a primit pe deplin raspuns !

In Scotia unii oameni se pun in genunchi atunci cand pastorul conduce adunarea in rugaciune,in timp ce altii se scoala cu reverenta in picioare. Batranul credincios apartinea primei categorii; tanara doamna obisnuia sa stea in picioare. Cand ea a privit in jos, nu a avut cum sa nu observe pantofii uzati din picioarele celui ce se inchina pe genunchi.

Intrucat tatal ei se ocupa cu vanzarea de pantofi,ea a abordat cu delicatete subiectul despre nevoia batranului de o pereche mai buna de pantofi. L-a intrebat daca l-ar putea duce la magazinul tatalui ei, chiar daca era inchis dupa masa,ca sa-i ofere o pereche de pantofi. In felul acesta si cererea numarului doi a primit raspuns.

La magazin doamna l-a intrebat unde urma sa stea peste noapte. Cu toata simplitatea, batranul a raspuns:" Inca nu stiu.Tatal meu are o camera pregatita pentru mine ,dar inca nu mi-a spus unde este".
Dupa o clipa de nedumerire, ea a raspuns:"Oh Tatal dumneavoastra -te referi la Dumnezeu! Ei bine,cred ca noi avem acea camera pentru dumneata.
Am rezervat camera de oaspeti pentru reverandul --- ,dar am primit in dimineata aceasta o telegrama prin care eram anuntati ca nu poate sa vina. Deci dumneata trebuie sa fii acum oaspetele nostru !" Astfel ,si cea de-a treia cerere a primit raspuns!"

Va puteti imagina uimirea tanarului teolog a doua zi, cand a aflat cat de exact raspunsese Domnul rugaciunii batranului om! Poate ca ar fi bine ca toti cei ce am citit aceasta intamplare ziditoare de credinta sa ne intrebam: Este oare vreun secret in a cere atat de precis si a primi raspuns repede?
{DeVern Fromke}

Niciun comentariu: