~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 29 mai 2017

"PLINATATE DE VIATA SPIRITUALA!"





















"In El ,Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii,ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui,dupace, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos,dupa buna placere a voiei Sale,spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Prea Iubitul Lui."\
 Efeseni1:4-5,6)

El este "plinatatea Celui ce implineste totul in toti (Efeseni 1:23). Minunat cuvant, care nu se poate sa nu starneasca interes! Intr-o lume de pustiu, de seceta, de mari lipsuri,in care suntem toti,mai ales sub aspectul  nevoilor pe care le simte sufletul nostru si pe care nimic din lumea aceasta nu le poate satisface, ce strain apare cuvantul acesta:"plinatate in Domnul Hristos"!

In orice teritoriu am fi - social, politic, geografic, economic - un simtamant de goliciune ne insoteste pe fiecare in parte, pentru ca pe teritoriul gradinii Edenului cresc din belsug doar spini si maracini, iar hrana ne-o castigam cu truda si sudoare.

"Plinatatea de viata spirituala!"Aceasta plinatate are sensul " binecuvantarilor duhovnicesti in locurile ceresti , in Hristos Isus".Dumnezeu ne-a binecuvantat " cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti in locurile ceresti,in Hristos Isus".

Acolo unde sunt asezati cei credinciosi este belsug de binecuvantari spirituale. In plus, din belsugul Domnului Hristos se toarna in fiecare credincios care este chemat la o experienta a vietii de inviere.

Domnul Hristos inaltat intr-o pozitie de suprematie absoluta, iar credinciosii subordonati Lui - pana aici s-ar putea ca sufletele noastre sa fie tulburate: El inaltat si eu coborat? Aceasta deranjeaza! Dar nu acesta este sfarsitul!

Nu se termina aici ,plinatatea Lui umple vasele noastre goale.Domnul Hristos este Vasul plin in care se afla "toate binecuvantarile spirituale" ale lui Dumnezeu,iar noi suntem vasele goale - "morti in pacatele si faradalegile noastre"- pe care Dumnezeu vrea sa le umple din Hristos.

Cum este posibil? Trebuie ca Vasul plin sa fie asezat "mai sus". pentru ca sa poata curge in vasele goale. Niciodata n-o sa se umple un vas gol atunci cand il asezam deasupra celui plin.
Ce nazbatii de gandire traim si noi credinciosii! Nu ne place sa ne supunem. Dar, daca nu ne place,ramanem goi,pentru ca din vasul plin nu curge niciodata intr-un vas gol asezat deasupra!

Simtamantul de pustiu spiritual ,de goliciune,de slabiciune,de infrangere, pe care il traiesc multi credinciosi, este din pricina nesupunerii fata de Domnul Isus. Iar nesupusi fata de El ramanem cu noi insine,plini de goliciune in pustiu .

Sa nu trecem pe langa aceste adevaruri rascolitoare de fiinta, cercetatoare de intentii sincere! Invierea inseamna plinatate de binecuvantari spirituale din Domnul Hristos,traite in locurile ceresti prin subordonare personala fata de El.{I.S.}

Niciun comentariu: