~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 11 mai 2017

E TIMPUL SA TE CONFRUNTI CU REALITATEA






















"Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi, cata vreme se zice:"Astazi" Pentru ca niciunul din voi sa nu se impietreasca prin insalaciunea pacatului. (Evrei 3:13)

"Ma voi scula, ma voi duce la tatal meu."(Luca 15:18)

Pentru fiul risipitor nu s-a schimbat nimic pana ce nu a spus: "Ma voi scula, ma voi duce la tatal meu, si-i voi zice:Tata, am pacatuit" (Luca 15:18) Povestea lui se termina bine; si a ta se poate incheia la fel ,dar:
1) Trebuie sa te decizi sa preiei controlul asupra vietii tale inainte sa o faca circumstantele sau alti oameni. Solutia incepe cu tine. Un nou partener,un nou loc de munca sau o casa noua nu vor vindeca ce este rau, daca actiunile si faptele tale sunt cauza.

Poti avea 101 scuze pentru situatia in care te gasesti in acest moment, dar ce esti dispus sa faci pentru a o schimba? Tatal fiului risipitor nu l-a luat si nu la dus acasa, ci el a trebuit sa ia aceasta hotarare.

2) Trebuie sa te confruti cu realitatea asa cum este, nu cum ar trebui sau cum ti-ai dori sa fie. Fiul risipitor a trebuit sa descopere ca regulile impotriva carora s-a revoltat acasa erau esentiale pentru fericirea lui, ca toata distractia care credea el ca il asteapta de fapt nu-l astepta si ca trebuie sa-si recunoasca greselele si sa si le corecteze pentru a-si pune viata in oridine.

"Sa se lase cel rau de calea lui ...sa se intoarca la Domnul"(Isaia 55:7) Dumnezeu va interveni, dar numai atunci cand vei aplica principiul onestitate, deschidere, disponibilitate.

3) trebuie sa actionezi acum cat inca mai poti. Legea evolutiei spune ca lucrurile evolueaza si se imbunatatesc singure. Nu, anumite lucruri de care nu te ocupi si raman necorectate se agraveaza, nu devin mai bune.

Acest lucru este valabil fie ca este vorba despre sanatatea ta, casncia ta, copiii tai, finantele tale sau umblarea ta cu Domnul. Asadar confrunta-te cu realitatea si ia atitudine cata vreme mai poti.
{Bob GASS}

Niciun comentariu: