~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 2 decembrie 2015

DUMNEZEU NE CONDUCE PE DRUMUL RANDUIT DE EL




















"Eu - zice - Domnul te voi invata,si-ti voi arata cale pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui,si voi avea privirea indreptata asupra ta."(Psalmul 32:8"

Nu exista siguranta mai pretioasa decat aceasta,ca ne aflam sub grija iubitoare si constanta a Tatalui nostru ceresc,ca tot ce se intampla in viata noastra este bine randuit de El.

Este linistitor sa realizam ca orice eveniment nesemnificativ,ca orice perioada de adanca incercare, fac parte din planul randuit de El pentru noi.

Dumnezeu promite ca ne va instrui si ca ne va invata, dar cum face El asta? El nu ne invata si nu ne conduce pe cai alese de noi,ci doar pe drumul randuit de El!

Adesea noi alegem calea "cea mai buna" ,dar El alege calea care este cea mai buna pentru noi.Precum israelitii, noi am alege drumul cel mai usor si scurt,care trece prin tara filistenilor, insa Dumnezeu ne duce pe drumul ,care trece prin pustie.

Nu este bine sa punem la indoiala planurile Sale pentru noi. Asa cum Si-a condus poporul in vechime, la fel ne conduce si pe noi: numai pe drumul cel bun.Nu este nevoit uneori gradinarul sa taie si sa sape plantele  inainte ca ele sa dea rod bogat? in final, parfumul si frumusetea plantelor dovedesc intelepciunea lui.

Tot astfel si Gospodarul nostru ceresc vede potrivit uneori sa foloseasca cutitul. Sa fim siguri ca nici o  taiere nu este de prisos.Atunci cand noi vom inflori deplin in cer, asa cum infloresc plantele aici, vom intelege si vom recunoaste necesitatea tuturor acestor actiuni.

Credinciosule, ridica-te si mergi pe drumul tau,bucurandu-te de intelepciunea perfecta a instructiunilor si a calauziri Sale! "Iata, ochiul Domnului este peste cei ce se tem de El, peste cei care asteapta bunatatea Lui, ca sa le scape sufletul de la moarte si sa-i pastreze in viata."(Psalmul 33: 18-19)  {J.R.Macduff }

Niciun comentariu: