~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 6 noiembrie 2015

NALUCA SAU REALITATE




















"Corabia era in mijlocul marii, batuta de valuri.Pentru ca vantul era impotriva.Dar,la a patra straja din noapte, El a pornit spre ei ,umbland pe mare.Si ucenicii,vazundu-L umbland pe mare, s-au tulburat,spunand "Este o naluca !" ( Matei 14: 24-26)

Ce mangaiere ar fi putut avea ucenicii pe marea infuriata,daca ar fi inteles ca Domnul Isus era de fata si Se arata ca Domn al marii,tot asa cum Se aratase si ca Domn al pamantului!

Totusi, ei nu L-au recunoscut clar si s-au lipsit de mangaiere. Mai trist insa este ca neclaritatea lor a transformat cea mai mare mangaiere  intr-un izvor de teama.

Domnul Isus venise la ucenici. Rasarise soarele bucuriei lor, dar ei n-au inteles ca este Domnul si au gandit ca esteo naluca. S-au nelinistit si au tipat de teama. S-au temut de Acela care era prietenul cel mai bun, ca si cand era un dusman. Ca Domnul Isus mergea pe valuri ar fi trebuit sa le inlature teama.

De cata insemnatate este medicamentul ceresc pentru ochi, ca sa vada bine!  De cata insemnatate este credinta care ni-L aduce pe Domnul Isus aproape si ne ajuta sa-L vedem asa cum este!

Ce placut este sa umbli in apropierea Lui si sa-L recunosti cu incredere deplina! Faptul acesta ne-ar da mangaierea pe care momental n-o pricepem si ne-ar scoate din incurcatura care a pus stapanire pe noi fara temei. Este o mare gresala sa privim la Domnul Isus ca fiind o naluca.

Suntem inclinati sa facem aceasta tocmai cand Domnul Isus Se arata in chip deosebit.Din aceasta cauza vin peste noi cele mai mari griji. Daca am putea sa fim vindecati de acest rau, Domnul Hristos ar fi mai pretuit si multe binecuvantari ar izvori de aici.

...Suntem inclinati sa vedem in Domnul Isus o naluca si cand trecem prin incercari felurite. Cat de des, cand marea este infuriata si corabioara vietii noastre este amenitata sa fie acoperita de valuri,totul este real, afara de Fiinta care ar trebui sa fie reala!

Se intampla ca ucenicilor de la Marea Galelieii. Corabia este reala, marea cu valurile ei sunt reale greutatile sunt reale, primejdia de asemenea,totul este real, afara de Donul Isus.
Si totusi nimeni nu era mai real ca El pe valuri. Totul se schimba ,trece ,dar El ramane acelasi.(G.C.)

"Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in vecii!"(Evrei 13:8)


Niciun comentariu: