~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 19 noiembrie 2015

A IUBI INSEAMNA A DARUI




















"Si dragostea sta nu in faptul ca noi am iubit pe Dumnezeu, ci in faptul  ca El ne-a iubit pe noi,si a                  trimes pe Fiul Sau ca jertfa de ispasire pentru pacatele noastre.                                               
Prea iubitilor , daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii."
(1Ioan 4 : 10-11)
Cea mai inalta expresie a dragostei este in daruire.Aceasta a fost aratata desavarsit prin faptul ca Dumnezeu L-a dat pe singurul Lui Fiu pentru salvarea Lumii.(Ioan 3:16)

Dupa cum dragostea a fost aceea care L-a facut pe Tatal sa-L dea pe Fiul pentru noi, tot asa dragostea pentru El trebuie sa fie singura noastra motivatie pentru a demostra dragostea prin daruire (2Corinteni 8:8-9)

Facem acest lucru aducand trupurile noastre ca  jertfe vii, sfinte si placute lui Dumnezeu", acest lucru constituind din partea noastra "o slujba duhovniceasca" (Romani 12:1)

In cartea sa "Omul viu", John Whittle relateaza despre o vaduva al carui fiu i-a spus ca va asculta de chemarea lui Dumnezeu pentru a merge in misiune.

Desi femeia era o crestina de multi ani, decizia fiului a suparat-o,deoarece sperase ca pe masura ce va imbatrani fiul ei sa fie in apropiere atunci cand va avea nevoie de el.Frica si ingrijorarea ii intunecasera  mintea.

Dar, intr-o zi, s-a intamplat ceva, si acest lucru i-a schimbat intreaga conceptie.Citind in Ioan 3 cuvintele familiare din versetul 16,ele i-au atras atentia intr-un fel cum n-o mai facuse pana atunci.

In minte i-a venit un gand pe care Whittle l-a format astfel:"Dumnezeu ii daduse privilegiul sa faca scara redusa ceea ce facuse El Insusi".

Intreaga perspectiva s-a schimbat. Era gata acum sa-si dea fiul pentru a merge in campul de misiune din cauza dragostei lui Dumnezeu pentru ea. Erau in masura acum sa se vada impreuna parteneri in lucrarea lui Dumnezeu.

Apostolul Pavel a spus ca "dragostea lui Cristos ne (con)strnge " (2Corinteni 5:14) Aceasta inseamna ca vom iubi daruindu-ne pe noi insine Lui si altora. ~R.w.D.~

Niciun comentariu: