~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 23 aprilie 2015

MIELUL TE INVATA SA SLUJESTI





















"Fiecare din voi sa se uite nu la foloasele lui ,ci la foloasele altora .Sa aveti in voi gandul acesta ,care era si in Hristos: El macar ca avea chipul lui Dumnezeu ,totus n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu,ci S-a desbracat pe sine insusi si a luat un chip de rob ,facandu-Se asemenea oamenililor."(Filipeni 2:5,6,7)

Numai cel care este constient de caracterul lui nobil poate sluji.Cand Isus a stiut ca de la Dumnezeu venise si la Dumnezeu mergea ,s-a dezbracat de vesmintele Lui ,s-a incins cu un stergar si a slujit.

Astfel a pus El o atingere divina pe orice slujire Principiul prim al programului vietii Lui a fost urmatorul:"Nu a fi slujit,ci a sluji"Cel care este nascut din Dumnezeu are gandul Lui si cel care vrea sa stea intr-o zi la dreapta lui umbla pe Calea Lui .

Numai in scoala Mielului inveti sa slujesti si numai cei smeriti pot sluji.Parintii Bisericii numesc smerenia duhul unui slujitor. In ce scop ne-am convertit? "Pentru a sluji", spune Pavel in
(1 Tesaloniceni 1:9) in ce scop iti vei folosi averea ?Pentru slujire.

De-ar fi toti convertiti constienti de asta!Atunci saracele noastre socetati misionare nu s-ar mai afla in nevoie asa de mari.Biblia Il prezinta pe Domnul Isus cu precadere sub doua infatisari :Slujitor si Miel."Slujitorul Meu " este numele cel mai iubit de Dumnezeu  dat Lui in Vechiul Testament.

El ne-a slujit cu Cuvantul Lui .El a putut sa-i invioreze pe cei obositi ,sa-i mangaie pe cei intristati ,sa-i puna in incurcatura pe cei siguri de sine,si sa-i pedepseasca pe cei nesinceri si sa-i sfatuiasca pe cei rataciti ."El are cuvintele vietii vesnice ",spune Petru.

Cum votbesti tu? Poti tu,dupa o conversatie cu cineva ,sa-ti ridici ochii si sa spui : Tata planteaza adanc in inima lui ceea ce am spus ,sa creasca si sa aduca rod"?Sau trebuie sa zici : "Iarta-ma sterge tot ce am verbit ".Ce fel de cuvinte folosesti ?

Distrug ele viata sau o dau? Nici unul din cuvintele tale nu se pierde,ele se intorc,intr-un fel sau altul ,la tine sau la altii.Maria a vorbit cu Aron despre fratele lor,Moise si, in cele din urma ,amandoi au vorbit impotriva lui .

Mai intai vorbesti despre aproapele tau,apoi impotriva lui .Maria i-a otravit sufletul lui Aron si l-a facut sa pacatuiasca .O, aceasta patima a barfii!Este un foc care mistuie si o boala des intanlita in randul copiilor lui Dumnezeu.~Georg Steinberger~

Niciun comentariu: