~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 25 aprilie 2015

CE TE PREOCUPA?





















" Incolo, fratii mei,tot ce este adevarat,tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept,tot ce este curat ,tot ce este vrednic de iubit,tot ce este vrednic de primit ,orice fapta buna,si orice lauda,aceea sa va insufleteasca.(Filipeni 4:8)"

Cine este omul, care se teme de Domnul?Aceluia Domnul ii arata calea pe care trebuie s-o aleaga."
(Psalmul 25:12)

Te preocupa ceva? Probabil vei spune:"Nu",dar noi toti suntem preocupati de ceva ,de obicei de noi insine sau daca suntem crestini,de experienta noastra.Psalmistul spune ca trebuie sa fim preocupati de Dumnezeu.

Viata noastra trebuie sa fie caracterizata de cunostiinta   continua a prezentei lui Dumnezeu,nu doar de niste ganduri despre El Intreaga noastra fiinta ,launtrica si exterioara,trebuie sa fie absolut preocupata de prezenta lui Dumnezeu.

Constiinta unui copil este atat de plina de mama lui,incat,chiar daca el nu se gandeste in mod constient la mama lui,totus atunci cand apare un pericol,relatia care ramane este cea cu mama lui.

La fel si noi trebuie sa traim sa ne miscam si sa ne  avem fiinta in Dumnezeu.(Fapte17:28)sa privim totul in relatie cu Dumnezeu,deoarece constiinta continua a prezentei Lui cauta sa iasa intotdeauna in fata.

Daca suntem preocupati de Dumnezeu ,nimic altceva nu mai are loc in noi,nici grijile ,nici necazurile, nici intristarile .Acum vedem de ce Domnul nostru a sublinat atat de mult pacatul ingrijorarii.

Cum putem indrazni sa fim atat de lipsiti de credinta cand Dumnezeu ne inconjoara din toate partile ?A fi preocupat de Dumnezeu inseamna a avea o baricarda puternica impotriva tuturor atacurilor dusmanului.

"Sufletul lui va locui in liniste..."(Psalmul 25:13,KJV)In necazuri neintelegeri,acuzatii,in mijlocul tuturor acestor lucruri ,daca viata noastra este ascunsa cu Hristos in Dumnezeu ,El ne va pastra in liniste.

Noi insine ne privam de revelatia minunataa acestei prezente continue a lui Dumnezeu cu noi."Dumnezeu este adapostul nostru -nimic nu poate patrunde in acest loc.~Oswald Chambers~


Niciun comentariu: