~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 2 aprilie 2015

IN GRADINA GHETSIMANI






















"Tata ,daca voiesti ,departeaza paharul acesta de la Mine ! Totusi faca-se nu voia Mea ,ci a Ta."(Luca 22:42)
"Dumnezeu in adevar ,n-a trimes pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea ,ci ca lumea sa fie mantuita prin El.(Ioan 3:17 )

Pe drumul spre Ierusalim ,Domnul Isus a ramas singur .Deseori a incercat sa le explice ucenicilor patimile care urma sa le sufere.Dar totdeauna  ,cand a vorbit despre suferinta Sa ,cand le-a spus ca va fi batjocorit ,batut ,incoronat cu o cununa de spini ,judecat ,condamnat la moarte si cruficicat ,nu a fost inteles.

Ucenici erau ocupati cu functiile care le vor ocupau cand Mesia isi va ridica imparatia.

Acestea suferinte s-au abatut asupra sufletului Sau curat si sfant si L-au facut sa Se retraga in gradina Getsimani ca sa Se roage  .El i-a rugat pe trei din ucenici ca sa-L insoteasca ,sa se roage si sa vegheze impreuna cu El.

Deoarece nu au inteles insemnatatea acelor momente solemne ,ucienicii au adormit,lasandu-L pe Domnul Isus sa lupte singur.Isus a ramas singur pana la sfarsitul vietii.Dar a fost unul care L-a inteles,care a stiut de suferinta sufetului Sau.A fost Tatal care L-a insotit tot timpul pe Fiul Sau.

"Cel ce M-a trimis ,este cu Mine ;Tatal nu M-a lasat singur, pentru ca totdeauna fac ce-i este placut." (Domnul a stiut ca este inteles de Tatal.El a stiut ca Tatal simte cu El in suferinte in ocara si in batjocora .
In intunericul de la cruce,Dumnezeu insa a trebuit sa-Lparaseasca,deoarece  Isus a luat asupra Sa toate pacatele ,aducand in schimb eliberarea vesnica a celor ce cred in El.

Getsimani a fost ultimul loc de stationoare pe calea Mantuitorului nostru inainte de cruce.Domnul Isus a primit din mana Tatalui paharul pe care l-a baut la Golgota.

Intreaga amaraciune a paharului s-a aflat in fata sufletului Sau :suferintele ispasitoare si parasirea de Dumnezeu .Luca relateaza despre aceasta clipa: "A ajuns intr-un chin ca de moarte si a inceput sa Se
roage si mai ferbinte ;si sudoarea i se facuse ca niste picaturi mari de sange ,care cadeau la pamant"(Luca 22-44)

Ce lupta puternica ! Dar Domnul a biruit-o! Dupa Ghetismani il auzim spunand :"...Nu voi bea paharul ,pe care Mi l-a dat Tatal sa-l beau?"Ioan 18:11)

Ce scena sfanta ! Isus se afla pe genunchi ,si se ruga cu staruinta ,striga ,plangea (Evrei 5-7) Sudoarea Ii devenise ca niste picaturi mari de sange ,care cadeau la pamant ,iar ucenicii dormeau la o departare mica de El,

Domnul a simtit adanc sfintenia lui Dumnezeu si cat de detestabil este pacatul ,a simtit dreptatea dumnezeiasca si judecata care Il astepta .El a spus inca o data "Tata",desi stia ca la cruce nu va primi nici un raspuns cand va striga "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu ,pentru ce M-ai parasit?"

Aceasta lupta din Getsimani nu o putem intelege in adancimea ei ,dar sa nu uitam ceea ce a suferit Mantuitorul nostru acolo!~Samanta buna~

Niciun comentariu: