~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 29 ianuarie 2015

RASPLATA PENTRU PAHARUL CU LAPTE





















"Ti s-a aratat ,omule, ce este bine, si ce cere Domnul alta de la tine,decat sa faci dreptate ,sa iubesti mila ,si sa umbli smerit cu Dumnezeul Tau."(Mica 6;8)

Un tanar sarac,dar cinstit ,ca sa-si poata achita taxele la Universitate ,vindea diferite produse pe la casele oamenilor.Fiindu-i foame ,gasi in buzunar doar o moneda de 10 bani.Se hotara sa ceara ceva de mancare la prima casa .

Batu la usa ,si o femeie ii deschise usa .Tanarul nu avu curaj sa ceara ceva de mancare ,dar in schimb ceru un pahar cu apa.

Femeia se gandi ca tanarul este flamand si ii aduse un pahar mare cu lapte.Oare s-a gandit femeia in acel moment la cuvintele Mantuitorului "Adevarat va spun ca,ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei ,Mie Mi le-ati facut.(Matei 25:40)?

Dupa ce tanarul bau cu placere laptele ,intreba:
-Cat va datorez?
-Nu-mi datorezi nimic .Mama m-a invatat in copilarie sa fim buni cu semenii nostri.

Il cunostea oare mama femeii pe Dumnezeu ,marele Binefacator al omenirii,care a spus prin Cuvantul Sau :"imparte -ti painea cu cel flamand si adu in casa ta pe nenorociti fara adapost ...(Isaia 58:7)

Tanarul a multumit femeii si a cugetat in sufletul sau la bunatate lui Dumnezeu ,care ii inspira pe oamenii sa faca bine semenilor .Fusese pe punctul de a-si abandona studiile ,dar intamplarea de la casa femeii i-a sustinut moralul si a continuat sa invete.

Anii au trecut ,tanarul si-a treminat studiile si a devenit un chirug vestit. Intr-o zi ,la clinica in care lucra ,a fost adusa o femeie ,care avea nevoie urgenta de o interventie chirugicala .Cum a vazut-o ,a recunoscut pe binefacatoarea care l-a servit cu un pahar cu lapte .

Din clipa aceea, vestitul chirurg a urmarit cazul indeaproape .Interventia chirurgicala a reusit In sfarsit ,femeia s-a facut bine.
Chirurgul a cerut factura de plata pentru a fi aprobata .A scris ceva pe marginea facturii si a trimis-o pacientei

Teama femeii de a deschide plicul cu factura era mare . O interventie chirugala costa intotdeauna mult,dar alta cale de salvare nu a existat .Cand a deschis plicul ,a citit pe factura :

Platit intergal cu multi ani in urma cu un pahar cu lapte ."Ochii femeii se umplura de lacrami de multumire.

Dumnezeu a vegheat ,ca toate lucrurile sa se desfasoare potrivit bunatatii Sale ,care ,inspira pe oameni la lucrari bune.~Samanta buna~

Niciun comentariu: