~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 27 ianuarie 2015

FOCUL RAFINORULUI


"Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu,prin credinta ,pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! In ea voi va bucurati mult ,macar ca acum ,daca trebuie sunteti  intristati pentru putina vreme ,prin felurite incercari."(1Petru 1: 5-6 )

Prea iubitilor ,nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru...(Petru 4:12)

Aurul se purifica prin foc ,iar cand Dumnezeu doreste sa ne purifice foloseste focul incercarilor! Doar vremurile grele iti intaresc caracterul si-ti adancesc credinta .Ori de cate ori prvesti o persoana a carei viata reflecta caracterul Domnului Cristos ,probabil privesti o persoana care a trecut prin foc.

Insa iata si vesti bune : chiar daca azi esti in foc ,mana lui Dumnezeu este pe "termostrat". El stie care este "temperatura "potrivit pentru a inlatura impuritatile care te impedica sa observi scopurile Sale pentru viata ta.

Mana Sa directioneaza flacarile care sa te invetre rabdarea,iertarea,compasiunea si alte lectii care zidesc caracterul.Ai nevoie de corectiile Sale -nu iti plac-insa sunt necesare.

Ia aminte:"Este adevarat ca orice pedeapsa ,deocamdata pare o pricina de intristare ,si nu de bucurie;dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada dadatoare de pace a neprihanirii."(Evrei 12:11)

Nimeni nu investeste fara a astepta profi,iar Dumnezeu este un "Om de afaceri"intelept. Va face tot ce este necesar pentru a-si proteja investitia facuta in tine.

Discutam despre ce dorim de la Dumnezeu ,insa ar trebui sa fie invers :Sa cercetam ce doreste El de la noi si cum planuieste sa obtina lucru respectiv.

Ioan a spus: "Acela Isi are lopata in mana ,Isi va curati cu desavarsire aria ,si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va are intr-un foc care nu se stinge .(Matei ,3:12 ) Poate ca astfel vei intelege dece treci prin foc in acest moment.~Bob GASS~

Niciun comentariu: