~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 ianuarie 2015

ATITUDINE,APETIT,ATINTIRE



















"Ca niste prunci nascut de curand ,sa doriti laptele duhovnicesc si curat pentruca prin el sa cresteti ."(1Petru 2-2)

Cand vine vorba de citirea Bibliei,Dr,Haward Hendricksarata trei lucruri de care trebuie sa fim mereu constienti:

Atitudinea noastra .La fel cum un copilas intinde mainile dupa sticla ,tot asa trebuie sa faci tu cu Scriptura.Un copilas are nevoie de lapte pentru a-si intretine viata fizica ,iar noi avem nevoie de Biblie pentru a ne sustine din punct de vedere spiritual.

Apetitul nostru.Noi trebuie sa tanjim dupa Cuvantul lui Dumnezeu.Este un gust care se cultiva .Cand cineva iti spune:"Nu prea inteleg mare lucru din Scriptura ",el face comentariu despre el,nu despre Biblie! (Psalmul 19:10 )spune ca Biblia este 'mai dulce decat mierea,dect picurul din fagur".

Dar judecand dupa cum sunt unii dintre noi ,nu vom stii niciodata acel gust Exista trei tipuri principale de studenti in ale Bibliei ,Exista tipul "medicament neplacut". Pentru el Cuvantul este amar ,dar este bun pentru boala lui.

Apoi exista tipul "grauntelui de grau" .Pentru El Scriptura este hranitoare,dar uscata .E ca si cum ar manca tarate .Si este si tipul "capsuni cu frisca ". Ei nu reusesc sa se sature de el .Cum au dobandint placerea aceasta ? Hranindu-se din abundenta cu cuvantul".Ei au cultivat ceea ce Petru descrie drept un apetit lacom pentru adevarul biblic.Care dintre cele trei tipur esti tu?

Atintirea privirii noastre .Scopul citirii Bibliei "sa cresteti". Nu poti creste decat daca cunosti,dar din pacate poti cunoaste si tot sa nu cresti.Biblia nu a fost scrisa pentru a ne satisface curiozitatea ,ci pentru a ne ajuta sa ne asemanam cu chipul Domnului Hristos.

Nu ca sa ne faca mai destepti,ci ca sa ne faca mai asemanatori cu Mantuitorul nostru.Nu ca sa ne umple mintea cu fapte biblice ,ci ca sa ne transforme viata.~Bob GASS~

Niciun comentariu: