~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 14 august 2014

REVENDICA-TI PROMISIUNILE DIVINE.


















"Si Dumnezeul meu sa ingrijeasca dede toate trebuintele voastre,dupa bogatia Sa, in slava ,in Isus Gristos.(Filipeni 4:19)

Citim adesea versetele familiare din Bliblie ,scotandu-le parca dintr-un talisman legat de gat ,numa iin  cazuri de urgenta .Aceasta este o perspectiva gresita.In schimb ,ar trebui sa folosim promisiunile Cuvantului lui Dumnezeu in fiecare zi ,pentru a ne hrani si a ne intari in orice situatie prin care trecem.

In perioada de explorare si populare a Americii [numita si era pionieratul],un batran lovit de saracie s-a strecurat intr-o asezare de la frontiera de vest .I se epuizasera toate resursele si cauta ceva de mancare .

In timp ce umbla prin tabara ,cineva care l-a oprit  sa stea de vorba cu el a observat ca purta la gat,legat cu o panglica ,un saculet .Batranul i-a esplicat ca era un talisman oferit de cineva cu multi ani in urma.

Dupa ce a deschi saculetul ,batranul a scos o hartie impaturita de mai multe ori si i-a imanat-o.Examinand  hartia ,omul a constatat ca era un act ce se dadea celor ce terminau serviciul militar in armata federala .Era semnata de insusi generalul George Wasington si ii dadea dreptul purtatorului la o pensie pe viata.

Ce mare supriza a avut batranul soldat sa afle ca era detinatorul unei promisiuni de buna credinta ca nevoile sale vor fi satisfacute.Dar pentru ca nu a revendicat nimic ,traia sarc,flamand si ratacitor prin lume.

Adeseori si noi ratacim prin pustiul unei saracii spirituale ,intimp ce bogatia promisiunilor divine zace nefolosita.Uitam ca Dumnezeu ne-a daruit "bogatia Sa in glorie ",prin lucrarea si meritul Domnului Isus Cristos.Este vremea sa ne oprim din ratacirea noastra si sa incepem sa ne incredem in promisiunile divine,sa le folosim!
~P.R.V.~

Niciun comentariu: