~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 19 august 2014

CHEI BIBLICE PENTRU O VIATA DE SUCCES (4)


















"Cartea aceasta a legii sa nu se nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte ,cautand sa faci tot ce este scris in ea ;caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale ,si atunci vei lucra cu intelepciune.(Iosua1:8)

Te-ai intrebat vreodata de ce Dumnezeu se refera la Cuvantul Sau ca la niste "legi" ? Fiindca legile au menirea de a guverna ,de a calauzi si de a proteja .Fara ordine ,nu ai decat haos si confuzie .Imagineaza-ti o lume in care 10mm nu mai fac un centrimetru si in care 2+2 nu mai este egal cu 4.

Dumnezeu a stabilit legile pentru binele tau .Cand nu le respecti ,suferi ;cand le onorezi ,izbandesti.Mai mult ,legile Lui nu sunt meniu a la carte; nu poti alege ceea ce-ti place si lasa restul deoparte .

La inceputul carierei lui Iosua ;Dumnezeu i-a dat niste sfaturi de baza cu privire la legea Sa: "Cartea aceasta a legi sa nu se departeze de gura ta ;...cautand sa faci tot ce este scris in ea ;caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale ".

Daca doresti sa ai succes in viata ,vorbeste despre legea lui Dumnezeu .mediteaza la ea regulat si traieste-ti
viata in conformitate cu ea.De ce ? Fiindca in ultima instanta caracterul tau este mai important decat cariera ta .Cariera inseamna ceea ce faci, caracterul inseamna ceea ce esti!

Multi oameni care au talent reusesc in lumina reflectoarelor,dar cei care au neglijat dezvoltarea unui caracter puternic raman putin timp in acea lumina .In cele din urma absenta unui caracter puternic ii va calca in picioare De ce ? Pentru ca nu poti urca mai sus de limitarile propriul caracter !

 John Maxwell scrie : "Oamenii talentati sunt uneori tentati sa o ia pe scurtatura ;caracterul impedica lucrul acesta .Oameni talentati se simt superiori si se  asteapta la privilegii speciale ;caracterul ii ajuta sa se cunoasca mai bine .

Oamenii talentati sunt laudati pentru ceea ce alti ii vad ca zidesc;caracterul zideste ceea ce este inlauntrul lor.Oameni talentati au potentialul de a produce schimbari ;caracterul creaza o schimbare in ei.Oamenii talentati sunt un dar pentru lume ;caracterul protejeaza acel dar ".~Bob GASS~

Niciun comentariu: