~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 21 noiembrie 2013

CREATIA SI RECUNOSTINTA



"Laudati pe Dumnezeul dumnezeilor ...pe Cel ce-a facut cerurile cu intelepciune caci in veac tine indurarea Lui!~Psalmul 136:2-5"

Intr-o zi,mergand spre locul de munca ,am vazut pe bara unei masini o etichetape care era scrisa:Ai multumit azi unei plante verzi ?" Ciudat ,m-am gandit .Plantele ,desigur,sunt esenta vietii .Prin procesul de fotosinteza ele produc oxigen .Apoi ne asigura mancarea ,combustibil ,medicamente si o multime de materiale de construtii si industriale .

Voia sa spuna eticheta aceea ca din cauza faptului ca depindem atat de mult de plante ar trebui sa multumin lor pentru binecuvantarile noastre ?
Minunile creatiei ar trebui sa ne umple inimile de multumire ,dar totdeauna numai pentru Creator .In cartea sa devotionala ,Oswald Chamber a scris:

"Invata sa asociezi ideile demne de Dumnezeu cu tot ce se intampla in natura -rasaritul si apusul soarele si stelele ,schimbarea anotimpurilor -si imaginatia ta nu va fi niciodata aservita impulsurilor tale ,ci totdeauna va fi in serviciul lui Dumnezeu."

Si servirea este recunostinta din toata inima fata de Acela care a adus totul in existenta si care sustine lumea noastra prin puterea Sa cea mareata.Fii constient de creatie .Soarele ne aminteste de caldura iubirii lui Dumnezeu.Imensitatea spatiului ne vorbeste nemarginirea Lui.

Rasaritul si apusul soarelui ne reveleaza frumosetea si splendoarea naturii Sale divine . Cum ar trebui sa ne faca acestea sa-L laudam pe Acela care ne-a dat viata fizica ,dar care ne-a daruit viata vesnica prin credinta in Domnul Isus Cristos !"
O,de ar lauda oameni i pe Domnul pentru bunatatea Lui si pentu lucrarile Lui minunate fata de fiii oamenilor!
~D.J.D.~

Niciun comentariu: