~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 septembrie 2013

MATURIZARE PERSONALA



"Largeste locul cortului tau ;si intinde invelitoarele locuintei tale:nu te opri! Lungeste-ti funiile ,si intaeste-ti tarusii!"(Isaia 54:2)
Majoritatea oamenilor care ajung la mijlocul celui de-al treilea deceniu de viata ,numai incearca dobandirea de noi atitudini si abilitati .Te socheaza  acest fapt! Opreste-te si gandeste-te cat a trecut de cand ai dobandit o noua abilitate?

Cate atitudini noi ( de geniul "se rezolva") ai adoptat in ultima vreme ? Cat esti de tributar  tehnologiei ? Te simti obligat sa abordezi oproblema ,la fel de fiecare data? Ti-a aprins imaginatia vreo noua idee sau te-a facut sa te retragi in cochila ta? Est dependent de previzibilitate ?

Solomon a spus :"Iata inceputul intelepciunii: dobandeste intelepciunea si cu tot ce ai dobandeste priceperea ." (Proverbe 4:7)Chuk Swindoll a spus: A trai si a invata merg mana in mana ;la fel ca a exista si a axpira .
Aceleas ore si minute care fasciniaza un copil ,adancesc inchistarea unui adult. Pentru copii, a invata este natural ;pentru noi este o pacoste."

Carei tabere aparti? Iti mai amintesti de Caleb?La varsta de 85 de ani inca se mai maturiza ,sorbind licariri de de viitor(vezi Iosua ,14:12 ) Cand putea sa se bucure de pensionare ,el lupta cu uriasii si urca muntii.In timp ce prietenii sai cascau,el tanjea cu dor .

Fiecare noua zi era o aventura pentru el .Dumnezeu spune "Largeste locul cortului tau ;si intinde invelitoarele locuintei tale :nu te opri! Lungeste-ti funiile ,si intareste-ti tarusii! (Isaia 54 :2)Dumnezeu iti adreseaza tie aceste cuvinte !~ Meditatii zilnice~

Niciun comentariu: