~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 27 martie 2013

HARUL LUI DUMNEZEU ...



 " Adevaratul har al lui Dumnezeu este acesta in care stati." ~ 1Petru 5:12~

Nimic nu este mai dificil pentru inimile noastre decat sa ramana in sentimentul harului si sa nu permita cuibarirea gandurilor noastre cu privire la noi,care niciodata nu se pot ridica la inaltimea gandurilor lui Dumnezeu cu privire la noi.

Orice lucru despre care consider ca as avea cel mai mic drept sa-l primesc nu poate fi purul si gratuitul har al lui Dumnezeu.Ramanerea statornica in sentimentul harului in prezenta lui Dumnezeu - acesta este secretul intregii stari de sfintenie ,de pace si de liniste a sufletului.

Harul lui Dumnezeu este asa de nelimitat ,asa de deplin ,asa de perfect ,incat nu putem avea  adevarata constienta a acestuia atunci cand ne aflam afara din prezenta lui Dumnezeu, Daca incercam sa cunoastem harul in afara prezentei Lui nu vom face alceva decat sa-l schimam in destrabalare .Harul presupune ca,prin Domnul Isus ,tot pacatul  care este in noi a fost pus departe.

In Romani 7 gasim descrierea unei persoane nascute din nou care ,din cauza unor rationamente gresite ,s-a lipsit de har: in loc sa priveasca prin credinta la Dumnezeu ,asa cum S-a revelat El pe Sine insus in har ,are atentia indreptata spre "EU".

Harul se refera la ceea ce este Dumnezeu nu la ceea ce suntem noi .Daca am cel mai mic dubiu despre pozitia pe care o posed,voi spune: "Sunt nefericit din cauza ca nu sunt ceea ce trebuie sa fiu ".Dar nu acesta este punctul in care trebuie sa ajungem .

Adevaratul rezultat al harului este sa intelegem ca Domnul Isus este tot ce avem nevoie .Daca avem probleme din cauza constientei a ceea ce suntem in noi insine ,inseamna ca suntem in afara terenului curat al harului.

Este mai  bine sa gandim la ceea ce este Dumnezeu,decat sa ne gandim la ceea ce suntem noi.Privirea indreptata spre ceea ce suntem  poate genera mandrie chiar si din constienta faptului ca in noi insine nu suntem buni de nimic .

Adevarata smerenie nu sta atat de mult in a gandi rau despre noi insine ,cat in a nu ne gandi deloc  la noi insine .Ceea ce avem nevoie este sa ma uit pe mine si sa privesc la Cel care S-a gandit la mine cu mult inainte ca eu sa ma gandesc la El! ~J.N.Darby ~

Niciun comentariu: