~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 10 martie 2013

DACA PERSEVEREZI. CASTIGI



" De aceea,prea iubitii mei frati,fiti tari ,neclintiti ,sporit totdeauna in lucru Domnului,caci stit ca osteneala voastra in domnul nu este zadarnica." ~1Corinteni 15:58~

James Watt a petrecut douazeci de ani sa puna la punct motorul cu aburi.William Harvey a lucrat opt ani ca sa demostreze cum circula sangele in corpul uman,apoi alti douazeci si cinci de ani incercand sa convinga institutia medicala.

Multi dintre noi subestimam timpul necesar pentru a realiza ceva de valoare care sa reziste.Trebuie sa fii dispus sa platesti pretul .Faptul ca tai curbele este un semn de nerabdare si de auto-disciplina slaba. Secretul fiecarui reusiite este sa mergi pana la capat.

Allbret Gray spune: Numitorul comun al tuturor succeselor consta in formarea obiceiului de a face lucruri pe care esecului nu-i place sa le faca."Daca constati ca nu renunti mereu in fata stari de spirit,trebuie sa-ti schimbi modul de a aborda lucrurile.

Pentru aceasta ,trebuie sa-ti impui raspundere.Faptul ca tragi ponoasele pentu ca nu  ai mers pana la capat te va tine pe cale asa cum nimic alceva nu o face.Odata ce ti-ai stabilit noile standare lucreaza in conformitate cu ele,nu cu starea de spirit; asta te va face sa mergi in directia buna.

Auto-disciplina este o calitate ce se castiga numai prin practica .Oameni de succes au invatat sa faca lucrurile care nu vin in mod natural .Ei sunt dispusi sa confrunte.Cu disconfortul ,cu distragerile de atentie si cu indoiala si sa actioneze in ciuda lor.

R.H.Macy ,fondatorul magazinelor Macy, a esuat in cinci profetii diferite -vanator de balene,mic comerciant ,miner in minele de aur,agent de  bursa de valori si agent imobilor inainte de a avea ,in final ,succes ,cand a fost intrebat ce la sustinut in aceste esecuri repetate,el a raspuns:"Scopul si perseverenta"

Este ceea ce separa pe cei ce realizeaza ceva de cei ce viseaza numai! De aceea a scris Pavel : sa nu obosim in facerea binelui,caci la vreme potrivita ,vom secerea ,daca nu vom cadea de oboseala.Meditatii zilnice~

Niciun comentariu: