~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 16 decembrie 2012

"UNDE ESTE COPILASUL ISUS?"



    "E a va naste un Fiu ,si-I vei pune numele Isus.  ~Matei 1- 21 ~

Totul incepe in prima parte a luni noiembrie. Vitrinele magazinelor incep sa fie impodobite pentru Craciun .Reclamele din ziare ne spun care este "cadoul perfect pentru  Craciun ."Reclamele cu jucarii intrerup tot mai des programele televiziune .Muzica de Creciun umple atmosfera din jurul nostru.

Dintr-o data te trezesti ca esti invitat la banghete, la intruniri pe care nu-ti da mana sa le pierzi  ,ai de impachetat cadouri, ai de organizat intruniri familiale, ai de impodobit pomul de Craciun ,ai de facut prajuturi si multe alte activitati care reuseste sa-ti fure adevarata semificatie a Craciunului.

Dolores Van Belkum mi-a relatat o intamplare despre nepotul ei,intimplarea care va lamuri exat unde vreau sa ajung.Mama si tatal lui i-au povestit micutului Justin despre nasterea Domnului Hristos.

Ca sa-i spuna despre Maria ,despre Iosif si despre Isus,ei s-au folosit de simpla scena a iesle.Au incercat sa intipareasca mintea copilului ca micutul care s-a nascut in Betleem a fost un copilas foarte deosebit .Fiindica se apropia Craciunul ,Justin a iesit la cumparaturi cu mama si bunica lui.

Un vanzator i-a aratat mai multe marfuri expuse printre care mos craciun ,,jucarii si obiecte pentru impodobit .El a fost fascinat .Cand a privit insa sus si a intrebat :"Dar unde este copilul Isus?",el a rostit cuvinte care depaseau cu mult  inteligenta unui copil de varsta lui .

Cu ocazia acestui Craciun ,sa ne aducem aminte in primul rand de motivul pentru care sarbatorim .Nu trebuie sa ne lasam furati de iuresul comercial ,ci sa ne concentram atentia asupra nasterii Fiului lui Dumnezeu in lume .Atunci nu vom fi intrebati :"Unde este copilul Isus?"~D.C.E.~

2 comentarii:

Ellie spunea...

Ce ocazie frumoasa de Craciun sa ne aducem aminte de dragostea Tatalui sa ne dea pe Domnul Isus. Este de ajuns sa fim rascumparati!

Iti doresc un Craciun binecuvantat!

Speranta spunea...


Multumim lui Dumnezeu pentru darul Lui nespus de mare! Iubire lui Dumnezeu pentru noi este mult prea mare... Sa-I dam cinste cuvenita sa-L slavim ca El merita!

Si eu iti doresc un Craciun binecuvantat impreuna cu cei dragi!