~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 27 noiembrie 2011

RISCURILE SPECTATORILOR



"Voi care de mult trebuia sa fiti invatatori aveti iarasi trebuinta de cineva care sa va invete. (Evrei 5:12)

Cei mai slabi dintre noi pot participa la competitii atletice,dar numai cei tari pot supravetui ca spectatori .Potrivit unui specialist in boli de inima ,atunci cand devii un spectator ,in loc sa fii participant ,functiile organismului cresc si scad invers de cum ar trebui.



Greutatea corpului ,tensiunea ,bataile inimii ,colesterolul si trigliceridele cresc .capacitatea vitala ,consumul de oxigen flexibilitatea ,rezistenta la oboseala si puterea scad.

A fi numai un spectator pe arena trairii crestine reprezinta de asemenea risc.Apare o inversare de roluri in cresterea si scaderea anumitor factori importanti .Creste spiritul critic ,descurajarea,nemultumirea si plictiseala .



Sensibilitatea fata de pacat si fata de nevoile umane ,receptivitatea fata de resurse divine si fata de Cuvantul lui Dumnezeu scade .Desigur ,este extraordinar si incantator sa auzi pe cineva marturisind cum a lucrat Dumnezeu.



Dar nu este nimic ca bucuria de a sti insuti acest lucru.Nu exista nici un substitutiv pentru a-ti croi singur cararea pacii,a-ti tese propia experinta a credintei si a-ti folosi propiile capacitati date de Dumnezeu in folosul altora.



Nu te multumi sa-ti observi tovarasii de credinta desvoltandu-si o inima pentru Dumnezeu .sentimentele pe care-l ai cand intri si tu insuti in acelasi proces nu se poate compara cu nimic.



Merita sa ai mainele umede ,nervi in stomac si momente emotionale.Daca vrei sa devii un crestin eficient si folositor ,trebuie sa te aventurezi prin credinta ,si acest lucru este riscant .Dar nu uita te expui unui risc mult mai mare fiind doar un spectator. -M.R.D.

Niciun comentariu: