~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 16 august 2011

EL ESTE TATAL MEU



"Iata cum trebuie sa va rugati :Tatal nostru care esti in ceruri!Sfinteasca-se Numele Tau ...(Matei 6:9 )

Se spune ca unul din imparatii romani conducea o parada pe strazile capitalei imperiului, sarbatorind o victorie. Soldatii legiunilor imperiale, inalti si puternici, erau insrati de-a lungului traseului, tinand multimile entuziasmate .

Intr-un anumit loc de-a lungul drumului, era o plaforma pe care statea familia imperiala. In momentul cand s-a apropiat cezarul, fiul sau cel mai mic, un baietel de cativa anisori, a sarit jos de pe plaform si a zbughit-o prin multime incercand sa ajunga la el .

"Nu poti face asa ceva ", a spus unul din soldati de garda care l-a insfacat pe copil. "Nu stii cine este in carul de lupta? Este cezarul!
"Copilul a raspuns repede: "Poate ca el este cezarul tau dar el este tatal meu!"

Toti credinciosii se pot apropia de Dumnezeu cu aceesi incredere si intimitate. De fapt, crestinii sunt singurii oamenii care au dreptul sa I se adreseze lui Dumnezeu ca Tata. Desi toti oamenii isi au viata din El si sunt creaturile sale (Fapte 17:29) ei nu pot sa-L numesca Dumnezeu Tata pana ce nu se nasc din nou si devin astfel membrii familiei Sale prin credinta in Hristos Isus. (Galateni 3:26)

Totusi, nu trebuie sa devenim prea familiari cu Dumnezeu. Ideea ca El este un tatic cosmic urias care trage cu ochiul atunci cand pacatuim e un sacrilegiu. Dumnezeu este sfant, atotputernic si autotstitor .

Dragostea noastra pentru El trebuie sa fie exprimata de fiecare data cu reverenta si respect. Data viitoare cand te vei ruga, linisteste-ti inima cu minunatul gand ca vii in prezenta Dumnezeului atotputernic si poti spune: "Esti tatal meu".

2 comentarii:

Ellie spunea...

O, ce mare har sa il avem pe Dumnezeu ca Tata!
Frumoasa povestire...caci sa fim al Lui este un dar deosebit de mare!

Iti doresc o zi plina de bucurii ceresti!

Speranta spunea...

Ellie,multumesc pentru vizita si pentru frumosul tau coment!

Multe binecuvantati iti doresc!