~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 5 iunie 2009

RESPECTA PLANUL

"Petru s-a coborat din corabie, si a inceput sa umble pe ape ca sa mearga la Isus "(Matei 14:29 )

Petru a demostrat ca atata vreme cand privirea ta este atintita asupra Domnului Isus
si respecti planul ,nu te vei scufunda .Sa remarcam :

1) Inainte sa te angajezi la ceva ,asigurate ca este voia Lui Dumnezeu pentru Tine ! Petru a spus:" Doamne ...daca esti Tu ,porunceste-mi sa vin la Tine pe ape
(Matei 14:28 ) ,Iar Isus i-a spus vino ". Inainte sa incepi ceva ,cum ar fi mersul pe ape ,roaga- te si asigura-te ca Dumnezeu este cu tine .Cu alte cuvinte ,vezi care este planul lui Dumnezeu si respectal .

2) Nu astepta ca toti ceilalti din barca sa vina cu tine .Mersul pe ape este o chemare personala; te pune deoparte fata cei timizi preocupati de siguranta .Totodata exista tedinta de a atrage cartica din partea celor care cred ca ii pui intr-o lumina rea prin comparatia cu tine

3 )Daca astepti vreme buna ,vei rata momentul .Cand Domnul Isus a spus "Vino " ,ei erau in miljocul unei furtuni .Sa recunoastem ,tuturor ne-ar place sa avem toate solutiile inainte de a actiona .

Dar cat de des se intampla asa ceva ? Petru nu mergea pe ape ,el mergea pe Cuvant ! Ce ti-a spus tie Dumnezeu sa faci?Nu mai astepta conditii ideale si incepe sa actionezi !

4) Nu te astepta la o performatie lipsita de greseli .Nimeni nu merge fara fluctuatii .Biblia isi descrie eroii pintr-o singura propozitie :"prin credinta " ...au fost viteji in razboaie "( Evrei 11 :34 )

Toti marii oameni care ii admir trec prin perioade in care mai intai se afunda ,iar apoi striga "Doamne scapa-ma " (Matei 14 :30 ) Si sti ceva ? El o face !Si va face si cu tine .

Preluat din cuvantul lui Dumnezeu
meditatiI zilnice

Niciun comentariu: