~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 2 aprilie 2009

CUM SA SCAPI DE EGOISM

"Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre ,adica la Isus ,care,pentru bucuria care-I era pusa inainte ,a suferit crucea ,a dispretuit rusinea ,si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu."

Poate suntem tentati sa credem ca Domnul Isus este linia de sosire si ca trebuie sa ne atintim asupra Lui la fel cum un alergator se concentreaza asupra finisului .Nu,acest verset ne indeamna sa ne gandim la Domnul Isus ca la exempul nostru .Ca inceput si sfarsit al credintei noastre .

El nu numai ca a conceput pista pe care trebuie sa alergam ,dar a si parcurs-o in mod desavarsit si pana la capat .Termenul grecesc care este tradus prin "sa ne uitam tinta"inseamna sa ne uitam exclusiv la un lucru si sa il studiem in timp ce nu ne abatem privirea la nici un element perturbator .

Asa cum marii atleti studiaza filmele cu campioni pentru a le descoperi tehnicile ,tot asa si noi suntem incurajati sa ne uitam la ecran si sa imitam scena dupa scena in timp ce -L studiem pe Domnul Isus Hristos .

Cu alte cuvinte:"Priveste exclusiv si cu atentie la cel care nu doar ca a conceput traseul ,dar l-a si parcurs fara greseala .Si alearga ca El "Asa cum a trait El placut Tatalui ,si noi trebuiem sa traim sa-Ifim placuti Tatalui .Asa cum S-a predat El ,si noi trebuie sa ne predam .Vrei tu sa fii asemenea Domnului Isus Hristos?

Incepe sa te gandesti mai putin la tine .Straduieste-te sa nu mai fii egoist .Timp de o zi intreaga
renunta la orice slujeste propiului tau interes s-i esclude pe ceilalti .In aceeas zi indreapta-ti atentia la Domnul Isus predandu-te printr-o renuntare deplina.

Preluat din Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi
meditatii zilnice

Niciun comentariu: