~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 8 februarie 2009

NU PIERDE BARCA

"Isus S-a suit intr-o corabie si ucenici Lui au mers dupa El "(Matei .8-2)
Exista "clipe ale destinului". Cand trebuie sa iei hotarari care iti schimba viata. Intr-o zi Domnul Isus a chemat doi oameni sa se alature echipei Lui ,dar amandoi aveau motivele lor ca sa amane .Unul trebuia sa mearga la inmormantare, celalalt dorea sa mearga la familie pentru a le explica decizia lui .

Este ultimul lucru pe care il auzim despre ei. Matei scrie "Isus S-a suit intr-o corabie si ucenici Lui au mers dupa El ." Ceilalti pierduse barca! Nu vei avea succes daca amai mereu lucuile.Daca iti ia prea mult sa te decizi referitor la o oportunitate, o vei rata. Una din cele mai bune ilustrari ale acestui fapt este povestire despre brevetarea telefonului .

In ani 1870, doi oameni au lucrat considerabil la modificarea si imbunatatirea telegraflui, care era o tehnologie curenta. Amandoi au avut idei pentru trasmiterea sunetului prin fire si amandoi au cecetat modul de trasmitere a vocii omenesti in mod electronic.

Ceea ce este remarcabil este amandoi ,Alexander Graham Bell si Elisha Gray si-a depus ideile la oficiul de brevete in aceeas zi ,14 Februarie 1876. Bell era a cincea persoana care se inscrisese pentru brevet .Pe de alta parte, Gray era ocupat cu alte lucruri ,asa ca si-a trimis avocatul .Din nefericire acesta a ajuns cu peste o ora mai tarziu ,decat Bell ,pentru a se inscri pentru brevetul provizoriu. Un fel de declaratie de intentie de a scrie pentru brevet .

Acele minute l-au costat pe Gray o avere. Cererea lui Bell a fost sustinuta in fata tribunarului, chiar dacaGray s-a plans ca el a avut prima idee.

Asa dar nu este suficient sa vezi oportunitatile pe care ti le da Dumnezeu, trebuie sa le materializezi . Cu alte cuvinte nu pierde barca.

Niciun comentariu: