~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 27 iulie 2008

Unele furtuni ale vietii

Un necaz foarte mare ,o desamagire amara,o infringere zdrobitoare-se abat dintr-odata asupra noastra.Altele vin mai incet ,aparind la marginea a orizontului nu mai mare decit o palma de om.Dar necazul care pare atit de nesemnificativ se intinde pina acopera cerul si ne copleseste.
Dar numai in furtuna Dumnezeu ne pregateste pentru slujba.Cand Dumnezeu vrea un stejar ,El il planteaza acolo unde-i scutura furtunile si-l bat ploile.In batalia de la miezul noptii fenomenele
naturii stejarul isi desvolta scoarta lui aspra si devine regele paduri

Cand Dumnezeu vrea sa formeze un caracter unui om,il pune in furtuni .Istoria omenirii a fost
intodeauna aspra si dura.
Nimeni nu poate ajunge desavirsit pina n-a fost scos afara in furia furtunii si pina n -a gasit glorioasa implinire a rugaciunii:"O,Dumnezeul meu ,ia-ma zdrobeste-ma ,modeleaza-ma!"

Un francez a pictat un tablou al geniului universal .in pictura sa erau oratori, filosofi si martiri renumiti ,toti care au dobindit preeminenta in diverse aspecte ale vietii. Un lucru remarcabil cu privire la acest tablou era acesta:fiecare om preemiant in abilitatea sa fusese mai intii preemiantin suferinta.In prim plan statea figura unui barbat carui i s-a interzis accesul in Tara Promisa:Moise.Linga el ,simntindu-si calea,este orbul Homer.Milton este acolo,orb si cu inima zdrobita .Apoi este forma Unuia care troneaza peste ei toti .Care este caracteristica Lui?
Fata Lui era desfigurata mai mult decit a tuturor celorlalti.S-ar putea ca artistul sa fi numit
acest mare tablou Furtuna.
Frumusetile naturii apar dupa furtuna.Frumusetea aspra a muntelui se naste intr-o furtuna,si eroii vietii sunt cei batuti de furtuna si caliti in razboi.

Ai trecut prin furtuni si-ai fost maturat de vinturile furioase?Te-au lasat ele zdrobit, extenuat
si batut in vale,sau te-au ridicat pe piscul insorit al unei mult mai bogate,mai adinci si mai statornice naturi umane?Te-au lasat ele cu mai multa compasiunie pentru cei batuti de furtuna si caliti in razboi?

Selectat

Niciun comentariu: