~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 26 iunie 2024

"SANGELE LUI ISUS !"


"Si daca  chemati ca Tata pe Cel ce judeca fara partinire pe fiecare dupa faptele lui, purtati-va cu frica in timpul pribegiei voastre;

 caci stiti ca nu cu lucruri peritoare, cu argint sau cu aur,ati fost rascumparati din felul desert de vietuire, pe care-l mosteniserati de la parintii vostri, ci cu sangele scump al lui Hristos Mielul fara cusur si fara pata. (1Petru 1:17-18-19)

Asezati  la piciorul crucii, vedem cum din mainile si picioarele Sale strapunse curg stropi purpurii de sange. Este sange pretios fiindca are putere de rascumparare si o uimitoare eficacitate. Prin el, pacatele poporului Domnului Hristos sunt iertate.

Pacatosii sunt rascumparati din robia legii. Sunt impacati cu Dumnezeu si facuti una cu El. Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de curatire; el " ne curateste de oruce pacat(1Ioan 1:7)

" De vor fi pacatele voastre cum este carmazul , se vor face albe ca zapada" (Isaia 1:18) .Prin sangele Domnului Isus, credinciosul este curatit de orice pata: nu-i mai ramane nicio zbarcitura. 

Sangele Sau prietios, care ne face curati, indeparteaza petele nedreptatii si ne ingaduie  sa fim primiti "in Preaiubitul Lui" (Efeseni  1:6) fara sa tina seama de multele ocazii in care ne-am razvrtit impotriva lui Dumnezeu.

Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare. In sangele Sau, suntem la adapost de ingerul nimicirii. Aminteste-ti  ca adevaratul motiv pentru care suntem curati este sangele de pe usiorii usii. 

Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala, fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata . Sangele Domnului Hristos este scump si datorita puterii sale de pastrare . In sangele Sau, suntemla adapost de ingerul nimicirii.

Aminteste-ti  ca adevaratul motiv pentru care suntem crutati este sangele de pe usiorii usii. Prin gandul acesta suntem mangaiati in clipele de indoiala,fiindca stim ca Dumnezeu nu se indoieste niciodata. Sangele Domnului Hristos este scump si prin puterea sa sfintitoare.

Acelasi sange scump care ne indeparteaza pacatele, ne face sa ne nastem din nou si ne conduce la o viata de ascultare si de pazire a poruncilor lui Dumnezeu. Nu exista nicio alta sfintenie mai mare decat cea care curge dine venele Domnului Isus. 

Si in final, sangele Domnului Isus este nespus de scump  fiindca ne da putere sa invingem. Sta scris: "ei  l-au biruit prin sangele Mielului" (Apocalipsa 12:11) Cum ar fi putut astfel? Cel care lupta prin sangele Domnului Isus lupta cu o arma invincibila.

Sangele Domnului Isus! Pacatul moare in prezenta lui lui, moartea nu mai este moarte,  si portile cerului se deschide larg. Sangele Domnului Isus! Vom merge inainte,biruitori spre biruinta, atat timp cat ne incredem in puterea lui!{CHARLES H. SPURGEON }

Niciun comentariu: