~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 18 iunie 2024

RUGACIUNEA CREDINTEI


 

"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se aproie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este ,si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.(Evrei 11:6)

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune veti primi' (Matei 21:22}

Sunt si alte versete in Scriptura care confirma acest fapt.Inainte de toate, nu toate cererile sunt cu adevarat rugaciuni si, prin urmare, nu toate lucrurile cerute vor fi primite.

Apostolul Iacov spune: "Cereti si nu capatati, pentru ca cereti rau, ca sa risipit in placerile voastre." 

Un om cere bani, nu cu scopul de a-i folosi spre slava lui Dumnezeu si pentru binele altora, ci pentu propia glorie si placere.

 Apoi psalmistul spune: "Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul"{Psalmul 66:1}

Cu alte cuvinte, daca cineva tine la un pacat secret din inima sa, in timp ce incearca sa-L slujeasca pe Dumnezeu , nicio rugaciune pe are o aduce nu va fi ascultata, nici nu va primi raspuns. Prin urmare, aici sunt cel putin doua feluri de cereri care nu vor primi raspuns.

Apoi exista si anumite conditii. Una este ca trebuie sa cerem in numele Domnului Cristos. Aceasta presupune ca noi credem ca Cristos este Mantuitorul nostru si ca noi suntem prietenii Sai credinciosi, avand prin urmare, dreptul de a-I folosi Numele.

Aceasta conditie limiteaza promisiunea doar la ucenicii autentici ai lui Cristos. O alta conditie este aceea ca noi sa ramanem in Cristos si cuvintele Sale sa ramana in noi.

Asa dar, exista o "condirie "dubla. Crestinul care urmeaza de la distanta nu se incadreaza in sfera acestei promisiuni.

Apoi, mai exista o alta conditieonare care se aplica tuturor promisiunilor referitoare la rugaciune. Dumnezeu Insusi trebuie sa fie judecatorul lucrurilor pe care le cerem - daca ele sunt cu adevarat binecuvantari pentru noi sau nu.

Pot sa fie lucruri pe care nu le dorim foarte sincer, dar care, ne-ar fi acordate, ne-ar face cel mai mare rau. Este in cazul acesta, Dumnezeu legat de promisiunea, ca sane dea ce ne dorim ferbinte? 

In niciun caz."Domnul da lucruri bune" " El nu lipseste de niciun lucru bun pecei care imbla drept.'(Psalmul 84:10), KJV). 

Insa nu va da nici celor mai drepti lucruri pe care in intelepciunea Sa divina, le vede ca n-ar fi bune. Acest fapt este implicat in fiecare promisiune de felul acesta.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: