~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 25 august 2022

"CRESTINE, ITI SLUJESTI STAPANUL CU TOATA INIMA?


De aceea dati-va  si voi toate silintile ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea, cu rabdarea; evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. 

Caci daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos,(2Petru 1:5-6-7,8)

"A lucrat cu toata inima, si a izbutit in tot ce a facut. "2 Cronici 31:21)

Nu este ceva neobisnuit; este o regula a universului ca oamenii care fac lucrul din toata inima sa izbuteasca, in timp ce lenesii care merg la lucru cu inima indoita esueaza.

Dumnezeu nu le da nici orecolta lenesilor, in afara de recoletele de spini. El nu este multumit nici sa le trimita bogatie celor care nu sapa campul ca sa-i gaseasca comorile.

Este un adevar general valabil ca, daca un om vrea sa izbuteasca, trebuie sa fie harnic in afaceri. In religie la fel. Daca vrei sa izbutesti in lucru pentru Isus, lucreaza cu toata inima si pune-ti tot sufletul.

Pune la fel de multa forta, energie, emotie si sinceritate in lucrarea Domnului Hristos pe cat pui in afacerile tale, intrucat cauza Lui merita mai mult. Duhul Sfant ne ajuta cand nu putem, dar nu ne incurajeaza lenea; El iubeste credinciosii activi.

Care suntoamenii cei mai folositori din biserca crestina? Cei care fac totul pentru Dumnezeu din  toata inima. Care sunt instructorii cei mai ascultati la Scoala Duminicala? Cei mai talentati?

Nu, cei mai zelosi ; lucratorii cu inima arzand pentru lucrarea, cei care Il vad pe Domnul stralucind in ispravi minunate (vezi Psalmul 45:4). Puritate inimii se vede in persevarenta. Se poate sa cazi la inceput, dar lucratorul credincios va spune:

Este lucrarea Domnului si trebuie facuta. Domnul mi-a poruncit sa o fac, si  prin puterea Lui o voi duce la capat".Crestine, Iti slujesti Stapanul cu toata inima? 

Aminteste-ti  credinciosia Domnului Isus! Gandeste-te cat de insufletita a fost lucrarea Lui! Ar fi putut spune: "Ravna pentru casa Ta ma mananca pe Mine (Ioan 2:17).

Cand a transpirat stropi mari de sange, povara de pe umerii Lui nu era usoara; cand si-a varsat inima, nu a facut eforturi neinsemnate pentru mantuirea poporului Sau. 

Dupa ce Isus s-a daruit pe Sine insusi cu atata patima, ne putem permite sa ramanem caldicei?{CHARLES  H. SPURGEON}

Niciun comentariu: