~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 august 2022

A ADUCE PE ALTII LA ISUS


 "Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orce fapta buna, si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. (Filpeni  4:8) 

"Au venit la El niste oameni care l-au adus un slabanog purtat de patru insi."(Marcu 2:3)

Ce priveliste emotionanta a fost aceea in care cei patru barbati puternici il purtau pe prietenul lor neajutorat la Vindecator!  Acesta este felul de ajutor pe care ar trebui intotdeauna sa fim gata sa ni-l oferim altuia.

Exista pretutindeni in jurul nostru multe persoane care au nevoie sa fie ajutate. Sunt ologi care au nevoie sa fie sprijinit in locurile pietroase, orbi care sa fie condusi de-alungul caii pe care n-o pot vedea si chiar paralitici care trebuie sa fie purtati de maini puternice.

Legea crestina a iubirii ne cere sa fim intotdeauna gata sa dam o mana de ajutor celor care au nevoie de el. Nu putem sti niciodata cat de curand s-ar putea sa ne vina randul sa cerem pentru noi insine un astfel de sprijin prietenesc, pe care aproapele nostru il cere de la noi astazi.

Daca ne asteptam sa gasim oameni care sa se abata de la munca lor pentru a ne ajuta la vreme de nevoie, trebuie sa fim gata sa procedam la fel pentru cei care ne cer ajutorul. Exista multe moduri de a ne indeplini datoria de semeni.

Acesti patru oameni si-au adus prietenul la Isus. Ei insisi nu-l puteau vindeca, insa Il puteau duce la Cel care putea sa-l vindece.

Peste tot in jur sunt vecini si prieteni care sunt paralitici spirituali. Noi nu-i putem vindeca insa ii putem duce la Acela care poate sa faca pentru ei ceea ce noi nu putem.

Ar mai trebui sa observam ca au fost patru oameni care si-a purtat prietenul la Isus. Unul dintre ei n-ar fi putut-o face singur, doi dintre ei nu l-ar fi carat cu usurinta; chiar si trei povara tremuratoare ar fi fost prea greu de purtat. Dar, cand toti acesti patru barbati vanjosi si-au unit puterea, l-au dus pe om fara probleme. 

La fel este si cu a-i ajuta pe pacatosi sa vina la Cristos.Exista tarie in unirea inimilor si a mainilor.  Cand unul singur nu-si poate duce prietenul la Mantuirorul, sa mai cheme pe altii in ajutor si sa-si uneasca eforturile pentu binele sau.{J.RMiller} 

Niciun comentariu: