~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 decembrie 2018

MAI MULT DECAT BIRUITORI





























"Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos,si care raspandeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui."(2Corinteni 2:14)

"In toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit.(Romani 8:37)

Evanghelia si darul lui Dumnezeu sunt structurate  atat de minunat incat chiar vrajmasii si fortele care sunt insiruite sa lupte impotriva noastra de fapt ajuta la pavarea drumului nostru catre portile ceresti si in prezenta lui Dumnezeu.

Aceste forte pot fi folosite in acelasi fel in care vulturul foloseste vanturile puternice ale unei furtuni ca sa se inalte spre cer. La inceput el sta perfect linistit, sus pe o stanca, uitandu-se cum se umple cerul de negura si cum lovesc fulgerele in jurul lui.

Si totusi nu se misca niciodata pana nu simte izbucnirea furtunii, si atunci cu un tipat patrunzator el plonjeaza spre vanturi folosindu-le ca sa-l poarte tot mai sus.

Aceasta doreste si Dumnezeu de la fiecare din copiii Sai. El vrea sa fim "mai mult decat biruitori"
trasformand norii furtunosi in  victorie. Este evident ca atunci cand o armata devine mai mult decat biruitoare, isi alunga vrasmasii de pe canpul de lupta si le consfica hrana si proviziile.

Aceasta este exact sensul acestui pasaj din Scriptura. Este multa prada de luat! Dragul meu credincios, dupa ce ai trecut prin teribila valea a suferintei, ai plecat tu cu prada? Cand ai fost lovit de un rau si ai crezut ca ai pierdut totul, te-ai increzut in Dumnezeu ca vei iesi din asta mai bogat decat erai inainte?

A fi " mai mult decat biruitor " inseamna sa iei prada de la vrasmasi si sa ti-o insusesti. Ceea ce vrasmasii tai au planuit sa foloseasca pentru a te invinge, poti consfica spre folosul tau.

Cand Dr. Moon, din Brighton, Anglia, a fost lovit dintr-odata de orbire, a spus: "Doamne, accept acest "talent" al orbirii pentru tine. Ajuta-ma sa-l folosesc pentru gloria Ta astfel incat cand te vei intoarce ,sa-l iei "inapoi cu dobanda" (Matei 25;27)

Atunci Dumnezeu i-a dat posibilitatea sa inventeze Alfabetul Moon pentru orbi, prin care mii de oameni orbi au putat sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu si astfel au ajuns la glorioasa cunoastere mantuitoare a lui Hristos.

Dumnezeu nu a inlaturat "tepusul din carne"a lui Pavel (2Corinteni 12:7) Domnul a facut un lucru mult mai bun- El l-a invins si l-a facut slujitorul lui Pavel . Slujba tepusurilor a fost un lucru mult mai mare pentru oameni decat slujba tronilor.{Izvoare in desert}

Niciun comentariu: