~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 30 iunie 2017

EVANGHELIA ESTE PENTRU VREMURI CA ACESTEA


























"Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta;cugeta asupra ei zi si noapte ,cautand sa faci tot ce este scris in ea;caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale,si atunci vei lucra cu intelepcine.(Iosua 1:8)
"...Atunci multi o vor citi, si cunostinta va creste,"(Daniel 12:4)
Da, traim vremuri de mare crestere a cunostintei, exact cum spune Biblia,dar oamenii n-au devenit mai fericiti .Aceasta constituie dovada ca fericirea nu e prin stiinta si tehnica,ca nu e prin cele materiale.

Dar tocmai pentru vremuri ca acestea este Evanghelia.Ea ne indreapta spre Hristos Domnul,singurul izvor de fericire pentru viata de acum si pentru viata viitoare. Pasalmistul canta :"Eu zic Domnului:Tu esti singura mea fericire !" (Psalmul 16:2)

Pacatul este cauza nefericirii. Gustarea din pomul cunostintei a nefericit pe primii oameni si pe urmasi lor.Inmultirea cunostintelor a dus si la inmultirea faradelegilor, deci a nefericirii.
Hristos Domnul fericeste pe cei ce vin la El izbavindu-i din pacat si de gravele lui consecinte.

Evanghelia e pentru vremuri ca aceste.Ea le-a prevestit, dar ea arata si solutia ca in asa vremuri sa putem fi fericiti. Descoperirile stiintifice pot fi o binecuvantare sau un mare blestem asupra indivindului in parte si asupra omenirii in general.

De exemplu: avionul poate fi folosit la transportul pasagerilor sau la lansarea bombelor pustiitoare energiea nucleara poate fi intrebuintata in slusba socetatii umane sau poate fi declansata spre anihilarea ei.

Pacatul activeaza ca un ferment, tot ce e dulce devine acru, ceea ce ar putea ferici, nefericeste. Stiinta e buna, e binecuvantata dar omul cu gandirea pacatoasa o transforma in blestem. De aceea , viata nu e mai fericita azi, cu toate cunostiintele acumulate.

Am ajuns sa cunoastem tainele Universului, dar am pierdut cunoasterea Creatorului Universului Evangheliea ne striga sa ne intoarcem la El. Sa cautam sa cunoastem pe Domnul ,sa ascultam de  Domnul. El vrea fericirea noastra si atunci fericirea noastra ar dainui (Psalmul 81:11-16)

Ceea ce a spus Biblia despre cresterea cunostiintelor, noi constatam ca e adevarat .Tot asa de adevarat e si ceea ce spune despre fericirea noastra, Dumnezeu vrea sa ne fericeasca si in lumea aceasta si in lumea de dincolo de moarte.

Ce fericiri nevisate vor fi acolo!  Intrebarea mare e: vei fi si tu partas la ele ?Evangheliea e gid in privinta aceasta. citeste-o ,asculta invataturile ei si vei multumi Domnului pentru fericirea la care prin harul Lui vei deveni  partas.

Atunci sa spui si altora ca Evangheliea e pentru vremuri ca acestea. Domnul sa te binecuvinteze pentru veci de veci!

Niciun comentariu: