~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 2 noiembrie 2016

PRIVIRILE SPRE HRISTOS


























"El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti , aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrami catre Cel ce putea sa-L izbaveasca de la moarte, si fiind ascultat, din pricina evlavei Lui, macar ca era Fiu,a invatat sa asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. (Evreu 5:7-8)

"De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururea ca sa mijloceasca pentru ei. (Evrei 7:25 )

Prin urmare,vrea cineva sa vada pe Dumnezeu? Sa se uite la Domnul Hristos: El este Dumnezeu binecuvantat in veci, El este "Emanuel"- Dumnezeu cu noi Matei 1:23)

Oricare v-ar fi starea de suflet, eu spre Domnul Isus vreau sa va indrept privirile. Fie ca-L iubiti , fie ca nu-L iubiti, fie ca-l urmati fie ca nu-L urmati, fie ca-L cunoasteti, fie ca nu-L cunoasteti, eu spre El vreau sa va indrept privirile.Asa cum spune si Cuvantul lui Dumnezeu: " Privind  tinta la Isus Capatenia si Desavarsitorul credintei"(Evrei 12:2).

Este cineva greu incercat? Sa priveasca la Domnul Isus si i se va lumina fata de bucurie si nu va fi dat de rusine. El a trecut pe unde trecem noi, pentru ca a mers inaintea noastra, poate sa dea mangaiere tuturor celor ce-si indreapta privirile spre El."In Tine , Doamne mi-am pus increderea, sa nu fiu dat de rusine niciodata; salveaza-ma, in dreptatea Ta, (Psalmul 31:1)

Este cineva sarac, si apasat de grija zilei in ce priveste hrana si alte lucruri? sa priveasca la Domnul Isus si va vedea in El pe unul care nu avea unde sa-Si puna capul, care, ca si pasarile cerului, nu avea nimic strans deoparte; nu avea nici bani, nici casa:avea insa un Tata in cer.

El a flamanzit, i-a fost sete si nu avea apa sa bea, a fost obosit de drum. Cei care se gasesc in aceasta situatie sa priveasca la El si vor gasi in El pe Acela care a trecut inaintea noastra pe acelasi drum.El singur poate sa ne fie mangaiere.

Esti vorbit de rau, intristat, indurerat pentru cuvintele rele si neadevarate pe care le spun altii despre tine? Priveste la Domnul Isus, pentru ca El a trecut pe acelasi drum de batjocura si vorbire de rau din partea lumii cum nimeni dintre noi n-a intampinat.

L-au numit samaritean, adica o persoana vrednica de dispret. I-au spus ca are demon. Cei mai apropiati I-au spus ca Si-a iesit din minti, El intelepciunea lui Dumnezeu. Fariseii si carturarii, ca sa indeparteze lumea de la El, spunea ca scoate demonii cu ajutorul lui Beelzebul.

Cel fara pata, Mielul fara cusur si fara prihana sa primeasca astfel de insulte! Atunci, cu atat mai mult, noi vom primi cuvinte de insulta!

Avem de dus lupte mari inauntru si in afara? Sa privim spre Domnul Isus si ne vom lumina de bucurie, pentru ca El a dus lupte cumplit de mari, al caror adanc nimeni nu-l poate cuprinde.

Ce lupta grozava a dus in gradina Ghetsimani ! Dar a iesit biruitor. Ce lupta a dus pe Golgota ! Dar a iesit Biruitor. Biruinta a constat in aceea ca a fost si a ramas supus si ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce. (T.P.)


Niciun comentariu: