~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 16 noiembrie 2016

PRIMA MISCARE ITI APARTINE






















"Cauta de te impaca de grab cu parasul tau,cata vreme esti cu El pe drum.(Matei 5:25)

"Ingaduiti-va unii pe altii ,si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi." (Coloseni 3:13)

Nu vei reusi niciodata sa mergi inainte, atata vreme cat cauti razbunarea. Niciodata!  Domnul Isus a spus: "Cauta de te impaca degraba cu parasul tau..." deoarece ranchiuna te va tine pe loc.

Daca ai fost ranit de tradarea unui prieten, de necredinciosia partenerului, de tratamentul injust al sefului sau de cuvintele jignitoare ale unui parinte, refuzul de a ierta te va costa mult mai mult decat dezechilibrul tau sufletesc.

Iti va afecta relatia, iti va ucide productivitatea, va accelera procesul imbatranirii, va cauza anxietatea si depresie, va contribui la instalarea bolilor de inima si a artitei, furand farmecul vietii.

Pe de alta parte, iertarea sterge totul si repara mult raul care s-a facut. Oamenii care iarta, se bucura de mai multa stima de sine si de anxietate mai putina. Citeste urmatoarele doua versete:

1. "Nu te bucura de caderea vrasmasului tau, si sa nu ti se veseleasca inima cand se poticneste el (Proverbe 24:17)
2. "Dinpotriva: daca ii este foame vrasmasului tau, da-i sa manance; daca-i este sete , da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei gramadi carbuni aprinsi pe capul lui (Romani 12:20)

Iti mai amintesti cand, copil fiind, prietenul tau ti-a luat jucaria si ai crezut ca-l vei uri pe veci? Cu toate acestea cateva minute va jucati din nou impreuna ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ei bine, Domnul Isus a spus ca doar gandind ca un copil te vei putea bucura de benificiile imparatiei.

Copiii nu se cufanda in trecut, ci traiesc in prezent, fara a se ingrijora de viitor, iertand cu usurinta. Iata o minunata strategie de viata! Deci adreseaza-ti azi urmatoarea intrebare"  "Pe cine trebuie sa iert"? Iar apoi iarta cat mai repede!{ Bob GASS}

"Si cand stati in picioare de va rugati, sa iertati  orice aveti impotriva cuiva, pentruca si Tatal vostru care este in ceruri, sa va ierte greselile voastre. Dar daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre." (Marcu 11:25-26)

Niciun comentariu: