~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 septembrie 2016

OAMENI PLINI DE VIATA




























"Suntem incoltiti in toate chipurile,dar nu la stramtoare; in grea cumpana dar nu desnadajduiti; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos , dar nu omorati. " (2 Corinteni  4:8-9)

Cand o lovitura la spate a paralizat-o pe Angela Madsen de la brau in jos, ea a fagaduit ca va face tot ce-i sta in putinta pentru as reveni. Drept urmare, ea a inceput antrenamentele pentru a deveni prima femeie cu dizabilitati care a tranversat Atanticul vaslind.

Jurnalista Denise Foley scrie: Madsen este ceea ce cercetatorii numesc "oameni elastici"; capabili  sa renasca din orice ar veni peste ei. Ea este unul din oamenii care ne fac sa ne intrebam cum am reactiona daca ne-ar testa curajul. Ne-am da la fund? "

Pavel scrie: "Suntem incoltiti in toate chipurile dar nu la stramtoare; in grea cumpana, dar nu deznadajduiti; prigoniti,dar nu parasiti; trantiti jos ,dar nu omorati".Oameni plini de viata:

1) Detin controlul. Doctorii Steven si Sybil : " este usor sa dai vina pe ceilalti pentru problemele tale si apoi sa astepti ca ei sa remedieze. Dar in acest caz nu vei reusi sa faci fata imprejurarilor... cand te vezi capabil sa rezolvi probleme,viata se deruleaza foarte diferit.

Indentifica-ti punctele tari. Adu-ti  aminte de momente in care ai triumfat fata de necazuri. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le poti schimba, nu asupra celor pe care nu le poti schimba."

2) Isi gasesc anturajul potrivit : psalmistul  a spus: "destul m-au asuprit din tinerete, dar nu m-au biruit"(Psalmul 129 :2) Ned Hallowell a fost crescut de un tata cu doua fete, apoi  de un tata vitreg abuziv, de o mama alcoolica si avand doua dificultati de invatare; o viata care te duce de obicei in inchisoare sau intr-o instutie de boli mintale.

Astazi, el a ajuns un psihiastru renumit, un tata cu o casnicie fericita si un autor de succes.Acest lucru s-a datorat in mare masura faptului ca la scoala s-a atasat de profesori carora le-a pasat de el. Asa ca in vremuri grele sprijina-te pe Dumnezeu, i-ati  viata in maini si gaseste-ti anturajul potrivit.
{de Bob GASS}

Niciun comentariu: