~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 mai 2014

CUM PUTEM GASI PACE DEPLINA ?


"Nu va ingrijoratide nimic ,ci, in orice ,faceti cunoscut lui Dumnezeu cererile voastre ,prin rugaciune si prin cerere cu multumiri, si pacea lui Dumnezeu care intrece orice intelegere ,va va pazi inimile voastre si gandurile voastre in Hristos Isus.(Filipeni 4:6,7)

Pace lui Dumnezeu in locul grijilor pamantesti ! Ce schimb binecuvantat ! Cat de nemasurata este pacea lui Dumnezeu !Cat de nemasurate sunt ingrijorarile noastre! Si totusi ,inima impovarata poate gasi usurare si alinare deplina stunci cand se bucura de pacea lui Dumnezeu.

Care este secretul ?Cum putem gasi alinare si, mai mult decat atat ,cum putem gasi pacea deplina ? Aflam secretul binecuvantat in versetul nostru :prin rugaciune si prin cerere inaintea lui Dumnezeu ! Dar fiecare rugaciune trebuie sa fie insotita de multumire.Solutia nu este nepasarea sau indiferenta stoicului .Aceasta pace este cu totul deasupra puterii de pricepere a omului natural.

Biblia este plina de exemple de barbati si de femei ,oameni ai rugaciunii, unii umili,altii puternici ,ale caror cereri au fost ascultate de Dumnezeu .Dar rugaciunea trebuie sa fie sustinuta de multumiri De ce? Pentru ca am primit de la Dumnezeu infinit mai mult decat vom cere vreodata .Si lui Dumnezeu Ii face placere sa vada un om multumitor care vine inaintea Lui cu cererea sa!

Dumnezeu cunoaste toate nevoile noastre si stie totul in legatura cu ceea ce-I cerem noi,dar Lui Ii place sa auda strigatele si rugamintile venite de la copiii Sai ,istovit si impovarati cum sunt ei .Apoi ,pe masura ce pacea lui Dumnezeu patrunde in suflet ,ingrijorarea dispare si inima ramane linistita .

S-ar putea sa nu primim un raspuns direct la problema noastra ; tepusul poate ramane inca in carne(vezi 2 Corinteni  12:7), dar inima si mintea primesc odihna prin linistea adanca si vesnica care vine de sus.

Acest mod binecuvantat de a lucra al lui Dumnezeu este probabil una dintre cele mai desavarsite si incantatoare dovezi ale autenticitatii promisiunilor lui Hristos .Fie ca sa cunoastem cu totii mai bine adancimile pacii lui Dumnezeu ,ca sa-i putem indruma si pe altii spre acest unic loc unde poate fi gasita pacea lui Dumnezeu ~E.H.Bickersteth~

Niciun comentariu: