~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 11 mai 2014

SCHIMBA-TE !

"Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile;caci aceasta este voia lui Dumnezeu ,in Hristos Isus, cu privire la voi.~1 Tesalomiceni 5:18~

Uneori ,cand trecem prin tranzitii,nu suntem constienti de impactul pe care il au asupra noastra .Oricat de usoara ar fi tranzitia,cand esti mutat sau impins afara din zona ta de confort,adesea ajungi sa te confrunti cu stresul , indoiala si chiar  depresiea .

Poti avea o viziune clara a scopului tau, sperante inalte ,o credinta puternica ,un sentiment trainic al valori de sine ,o atitudine pozitiva ,curajul de a te confruta cu temerile tale si capacitatea de a te ridica dupa esecuri.Dar daca te prabusesti cand esti confruntant cu schimbarile inevitabile pe care le aduce viata,niciodata nu vei inainta.

Noi adesea suntem reticenti la schimbare ,dar sincer ,cine si-ar dori o viata fara schimbare? Parte dintre cele mai marete experiente ,creste si recompense le traim cand ne mutam intr-un loc nou ,cand ne schimbam locul de munca,cand urmarim un curs nou sau cand ne construim o relatie mai buna.

Viata noastra este o un proces progresiv de la copilarie prin adolescenta si maturitate spre anii perilor carunti.Este imposibil si de loc benefic sa ramai neschimbat .Uneori trebuie sa avem rabdare . Nu putem intotdeauna controla sau macar influenta schimbarea ,iar schimbarile pe care le dorim nu se vor intampla probabil cand vrem noi.

Sunt doua tipuri majore de schimbare cu care ne confrutam si care bulverseaza viata noastra cotidiana.Prima schimbare are loc cu noi .A doua in noi .Nu o putem controla pe prima ,dar putem si trebuie sa o controlam pe a doua.

Tine minte afirmatii de genul :OK,este ceva cu totul nou pentru mine.Pare un pic ciudat .Va trebui sa raman calm ,sa nu intru in panica si sa am rabdare.Stiu ca toate lucrurile vor lucra spre bine.~Nick Vujicic~

Niciun comentariu: