~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 12 decembrie 2013

RABDAREA:SCOALA CELOR CREDINCIOSI



"Fiti dar indelung rabdatoru,fratilor,pana la venireaDomnului...Ati auzit vorbindu-se de rabdarea lui Iov ,si ati vazut ce sfarsit i-a dat ,si cum Domnul este plin de mila si de indurare.(Iacov 5:7-11)

Se intelege de la sine ca rabdarea este o virtute care poate fi dobandita decat trecand prin incercari si greutati.Iov ne este infatisat in Scriptura ca un om foarte incercat si,in acelasi timp ,foarte rabdator.
Istoria sa ne reaminteste importanta pe care o are scoala rabdarii in viata crestinului .

Domnul Isus spune;"Prin rabdarea voastra va veti castiga sufletele "(Luca 21:19)A fi nerabdator inseamna adesea sa pierzi totul,in timp ce a ramane pasnic si linistit in imprejurarile adverse inseamna a castiga totul .Pentru crestin, rabdarea este cheia adevaratei inaintari.

Crestinul care se supune vointei divine constata ca aceasta vointa este "buna ,placuta si desavarsita",randuita totdeauna de dragostea Tatalui nostru ceresc.Aceasta dragoste nu va putea sa se insele in scopul sau ,care este totdeauna binecuvantarea noastra .

Ar putea ea sa se insele in in mijloacele sale? Daca proverbul omenesc este drept cand spune ca,in orice lucru ,trebuie tinut seama de sfarsitul lui ,cu cat mai mult este aceasta adevarat in domeniul spiritual?

Adesea noi trebuie sa invatam rabdarea in scoala suferintei .Si ajungem la ea indurand ;sa nu strigam sau sa ne plangem in ceasul incercarii ,ci mai de graba sa ne incredem in Dumnezeu care ne iubeste .Si sa nu dorim sa treaca incercarea ,ci mai degraba sa dorim sa intelegem ce vrea Domnul sa ne invete in incercare.
~Samanta buna~                                                                             

Niciun comentariu: